Denne uken skulle Tiger Woods gjøre comeback på PGA Touren etter å ha vært borte i over ett år. Nå har han trukket seg.

Pressemelding

I en pressemelding på sin egen hjemmeside, mandag kveld, forklarer Woods hvorfor det likevel ikke blir noe av det etterlengtede comebacket.

– Etter mye sjelegransking og refleksjon har jeg funnet ut at jeg ikke er klar til å spille på PGA Touren eller konkurrere i Tyrkia. Helsen er god og jeg føler meg sterk, men spillet mitt er ikke så bra som det bør være.

Helsen er god og jeg føler meg sterk, men spillet
mitt er ikke så bra som
det bør være

Påmeldingsfristen til 2016/17-sesongens første turnering på PGA Touren gikk ut forrige fredag. Det var på forhånd stor spenning knyttet til om golfkongen kom til å melde seg på.

Ikke klar

– Da jeg meldte meg på Safeway Open forrige uke, hadde jeg alle intensjoner om å spille, hvis ikke hadde jeg ikke forpliktet meg. Det var en ære og en flott erfaring å tilbringe en uke sammen med det amerikanske Ryder Cup-laget, noe som inspirerte meg enda mer til å spille. Jeg har vært i California og trent de siste par dagene, men etter mange timer fant jeg ut at jeg ikke er klar til å konkurrere mot de beste golfspillerne i verden.

Spesielt Phil Mickelson hadde gledet seg til å ta opp hansken mot sin mangeårige konkurrent.

– Jeg vil benytte anledningen til å beklage til Safeway, Turkish Airlines Open, fans og publikum i California og Tyrkia, og alle de som håpet å se meg konkurrere på TV.

Jeg nærmer meg og jeg kommer ikke til å gi meg før jeg er tilbake

Prøver igjen

Woods skriver at han håper å spille i turneringen arrangert av Tiger Woods-stiftelsen, Hero World Challenge den første helga i desember.

– Det var ikke dette jeg håpet på, men jeg kommer til å fortsette å trene for å spille turneringsgolf. Jeg nærmer meg og jeg kommer ikke til å gi meg før jeg er tilbake.

Kommentarene står i skarp kontrast til det hans kompis Jesper Parnevik fortalte The Golf Channel forrige uke. Han hevdet Tiger slo ballen bedre enn på mange år.

I følge en av Tigers venner, Notah Begay III – som også er ekspertkommentator på The Golf Channel – er det nærspillet som stopper Tiger i å spille.

– Det handler om at han ikke har hatt nok repetisjoner i trening, sier Begay III.

Woods har ikke spilt siden han delte 10. plassen i Wyndham Championship i august i fjor.