Da Tiger Woods i juli annonserte at hans trofaste caddy gjennom 12 år, Steve Williams hadde fått sparken, begynte ryktene om hans etterfølger umiddelbart å svirre. Men jakten på en fast caddy har tatt tid, og Tiger har i mellomtiden hatt barndomsvenn Bryon Bell på bagen. Nå, to måneder etter at Woods og Williams skilte lag har Tiger funnet en han mener er oppgaven verdig.

Valget falt til slutt på Joe LaCava, som bestemte seg for at det var verdt å forlate verdensfemmer Dustin Johnson for å få muligheten til å jobbe med den tidligere eneren. Før Johnson har LaCava vært caddy for Fred Couples, som forøvrig er en god venn av Tiger. Han blir den tredje caddyen i Tigers proffkarriere, etter Mike «Fluff» Cowan, og Williams.

– Joe LaCava er en fantastisk caddy, og jeg har kjent ham siden jeg var amatør. Jeg gleder meg virkelig til å ha ham på bagen, skrev Woods på sin Twitter-profil søndag kveld.

David Winkle, Dustin Johnson sin agent bekrefter at LaCava nå skal jobbe for Woods, og at jakten på en ny caddy begynner omgående.

– Dustin og jeg ble veldig overrasket. De kommer godt overens, og har vært veldig fremgangsrike sammen. Uansett så har vi begge høye tanker om Joe, både som caddy og som person, hvilket var årsaken til at han ble ansatt i utgangspunktet. Vi ønsker ham alt det beste med hans nye arbeidsgiver, sier Winkle.

Les også: Tiger spiller Fall Series

Det var Tigers gamletrener Butch Harmon som anbefalte LaCava til Dustin Johnson, og sa søndag at han var skuffet over sin tidligere arbeidsgiver.

– Det jeg reagerte på var at Tiger ikke ringte Dustin og spurte om han kunne prate med Joe. Det er slik det pleier å gjøres, og jeg er litt skuffet med hvordan Tiger har håndtert situasjonen. Men jeg er ikke overrasket.

Johnson ble informert om LaCavas avgjørelse etter søndagens avslutningsrunde av The TOUR Championship, der han endte på 23. plass. LaCavas første oppdrag blir allerede om to uker, når Tiger skal spille sin første Fall Series-turnering i karrieren, Frys.com Open. Deretter venter Australian Open og Presidents Cup i november.