Tekst: Christian Furu

 

Det er uvanlig kost fra en av tidenes største spillere. 1 birdie på 12 forsøk på par 5 hull illustrerer hvordan han ikke har fått uttelling. På 17 foregående turneringer var han samlet 84 under par på de letteste hullene på Augusta, hull 13 og 15. De to andre par 5 hullene har han gått 47 under par. Til nå i år kan han altså legge til en fattig birdie til det som er en imponerende statistikk.

Etter nok en frustrerende runde på lørdag uttalte han:

 

– Det var like før alt falt på plass i dag. Jeg spilte dessverre ikke bra på par 5 hullene. Men det skulle så lite til før det ble en skikkelig god golfrunde. Jeg tok bare ikke vare på mulighetene da jeg fikk dem.

 

Det har vært snakk om både stiv nakke og problemer med akilles men Tiger har ikke brukt dette som unnskyldning. Han har tilbragt mange timer på rangen etter rundene, etter fredagsrunden skal han ha trent til det var mørkt. Inntrykket han gir utad er at han er tålmodig og jobber trofast mot målet, men det er klart at det må være frustrerende selv for Tiger. I tillegg til noen oppgitte kommentarer til seg selv etter dårlige slag har vi i år fått servert køllesparking. 

 

Med +3 er han 12 slag bak Peter Hanson og 11 bak Mickelson. Det virker selvsagt som en umulig oppgave og det er det nok også. Han er helt nede på T38 og har mange spillere mellom seg og en topplassering. Vi kan allikevel håpe at svingen er tilbake og at vi får litt fyrverkeri i dag. Det hadde satt tonen for restene av dagen, noen skikkelige tigerbrøl på Augusta får hårene til å reise seg uansett hvilken plass han ligger på.