Norske boder og garasjer er fulle av golfkøller. Noe er utdatert og noe er utslitt. Men mye av det er fremdeles fullt brukbart og kan være en meget god måte å gi seg selv en fornuftig start som golfer. 

1. Vær skeptisk. For godt til å være sant betyr at noe er galt. Bruk sunn fornuft.

2. Be om bilder. Ikke av baksiden på en kølle eller hele settet på tre meters avstand. Nærbilder av slagflaten og sålen på køllen er absolutt nødvendig. Hvis det er et helt jernsett ber du selger ta bilde av alle køllene.

3. Sammenlign priser. Sjekk hva nypris er på produktet. Se etter samme produkt i andre annonser. Sjekk norske nettbutikker. Ikke sammenlign prisen i en amerikansk nettbutikk med bruktpris her hjemme. Hvis du mener det er så billig å kjøpe fra utlandet kan du heller gjøre det. Selger som har kjøpt køllen i Norge vil ikke mene det er relevant.

4. Tilstand er alt. Dette avgjør prisen. Gamle, slitne køller med hakk kan fungere helt greit. Hvis du vil kjøpe slike kan du gjøre et røverkjøp, for du er så godt som alene om å ville ha dem.

5. Spesifikasjoner. Be om detaljerte opplysninger. Skaftflex, er de justert i lengde og ikke minst om lievinkel justert. Her kan du også gjøre et svært godt kjøp. Hvis du vet hvilken lie vinkel du trenger kan du aktivt lete etter dette. Køller som er tilpasset på den måten er mindre attraktivt.

6. Grep. Gamle grep må byttes. Dersom selger har skiftet grep nylig bør dette telle positivt og trekke prisen opp.

7. Merkeverdi. Enkelte merker har høyere verdi på bruktmarkedet enn andre. Spesielt Callaway, Ping, Titleist og Mizuno holder seg godt. Regn med å betale mer i forhold til nyprisen for disse enn for andre merker. Det betyr også at du kan gjøre et røverkjøp.

8. Spør hvor køllene er kjøpt. Hvis garanti og norske regler er viktig for deg vil du ikke ha importerte køller.

9. Vær varsom for falske køller. Køller kjøpt i butikk i Norge er sikre kjøp. Privatimporterte køller må være kjøpt fra kjente butikker eller selgere på eBay for å få klarsignal hos oss.

10. Klage. Hvis du ikke har bedt om bilder og er misfornøyd med tilstanden kan du egentlig ikke klage til selger. Vi har forskjellige oppfatninger tilstand. Hvis det er helt feil kølle for deg, at du ikke klarer å slå med den, er det din egen feil. Dette kan du ikke klandre selger for. Prøv heller å selge videre. Hvis du syns den var interessant er det sikkert noen andre som tenker det samme.