Av Erik Pettersen:

Kevin Streelman vant sin første tittel på PGA-touren denne helgen under Tampa Bay Championship
 
 
I løpet av de første 37 hullene hadde han ingen bogeys på den vanskelige Copperhead-banen i Palm Harbour. Streelman var i delt ledelse før finalen, og med en sisterunde på 67 slag, sikret han seg seieren med to slags margin til Boo Weekley, som hadde en vanvittig innspurt med turneringens laveste score, 63 slag på søndag. Dermed kunne han sette seg i klubbhuset i føringen, tre timer før lederballen skulle slå ut på det 18. hullet.
 
Da Streelman satte en wedge fra 35 meter rett i koppen på det tredje hullet lå det an til en thriller søndag ettermiddag. 
 
 
Denne turneringen var hans 153. på touren, og seieren sikrer han deltagelse i US. Masters for andre gang i karrieren. 
 
 
– Jeg har alltid hatt en drøm om å få til dette, så når jeg endelig klarte det så er det kulimineringen av hardt arbeid. Hvis man bare fortsetter å jage drømmene sine så vet man aldri hva som kan skje, sa han etter runden. 
 
 
Flere av de aller største stjernene, deriblant Rory McIlroy, Tiger Woods og Phil Mickelson uteble fra denne turneringen, trolig for å forberede seg på US Masters, som spilles på Augusta om under én måned. 
 
 
PS! Den uforutsigbare publikumsfavoritten John Daly fikk wildcard til denne turneringen men håpet om å klare cuten gikk rett i vasken da han presterte 10 slag på et par 4-hull. Daly slo en hybrid fra tee, men hooket den ut til roughen til venstre. I stedet for å ta straffen sin og slå en ny ball fra tee, bestemte Daly seg for å prøve å pitche ballen tilbake i spill. Det skulle han ikke
gjort.
– Når du har tatt den avgjørelsen kan du ikke gå tilbake til tee, sa han om valget sitt.
 
Andreslaget traff et tre og ballen lå om mulig enda dypere i gresset enn før, og Daly trengte en dropp for å komme seg ut av gresset. Daly traff så et nytt tre og måtte droppe ballen på nytt. Neste slag kom så vidt inn på fairwayen og 46-åringen slo sitt 8. slag til 10 meter fra pinnen. «Nydelig slag» sa han til caddien sin etter det 8. slaget. To putter sørget for 10 slag på scorekortet og alt håp var ute. Daly gikk av banen med 81 slag etter at han satte punktum ved å misse en putt på 30 cm på hull 18.  
 
 

 
 
_________________________________
 
 
Runde 3

Av Erik Pettersen:
 
Det er nå tre spillere som leder Tampa Bay Championship etter tre runder på Palm harbour-banen i Florida.
 
Amerikanske Kevin Streelman er en av dem. Han har tatt ledelsen sammen med landsmannen  Justin Leonard og sør-afrikaneren George Coetzee, etter en vanvittig runde på 65 slag, seks under par. Alle ligger 6 under par.
 
Det har vært svært gjevnt og etter tre runder er det kun tre slag som skiller de 16 beste på Palm Haorbour-banen i Florida.
 
Verken Tiger Woods eller Rory McIlroy var med denne uken. Etter alt å dømme bruker de tiden til å forberede seg til årets første første store utfordring – den første major-turneringen, US Masters, som spilles 11. – 14 april.
 
Dopinganklagede Vijay Singh, som har vært gjenstand for sterk kritikk etter at han innrømmet å være en aktiv bruker av produktet «deer antler spray» klarte ikke å følge opp med det gode spillet lørdag kveld. Fredag raste han på leaderboardet etter to birdies og bare en bogey. 
 
Singh ligger nå på + 1 totalt, syv slag bak lederen.
 

Etter gårsdagens åpningsrunde på to under par i Tampa Bay Classic, avfeide den dopinganklagede fijianeren journalistene med «ingen kommentar» i det han dro rett til parkeringsplassen etter å ha signert scorekortet, skriver The Golf Channel.

 

Dette er den andre turneringen Singh spiller etter dopingavsløringene. Han trakk seg fra Phoenix Open bare noen dager etter at nyheten kom ut, hvor han skyldte på en skade.

 

Turneringen avsluttes søndag kveld, norsk tid.

 

___________________________________