Krogh delte 12.-plassen før siste runde av Challenge Costa Brava på Empirda Golf fredag, men trengte å avansere til topp-5 for å klatre opp til topp-20 på Challenge Tour-rankingen som gir europatour-opprykk neste sesong.

Med en avslutningsrunde på tre under par klatret han opp til topp-10, hans syvende for sesongen, men 8.-plassen gjorde likevel at han falt én plass ned på Challenge Tour-rankingen til 23.-plass.

Dermed blir det sesongfinalen Rolex Challenge Tour Grand Final på T Golf & Country Club fra 4. til 7. november hans siste sjans til å gi Espen Kofstad norsk selskap på europatouren neste år.

Krogh har en luke på 4346 euro opp til topp-20 på pengelisten, som betyr at han sannsynligvis trenger minst en topp-13-plassering i finalen – men sannsynligvis også enda høyere ettersom feltet har høye premiepenger og kun består av de 45 beste spillerne på touren i år – som betyr at han også må vokte seg for spillerne bak seg på listen.

Også for Espen Kofstad ble det 8.-plass i Spania fredag med en avslutningsrunde på tre under par. For Jarand Ekeland Arnøy gikk det derimot i motsatt retning: han avsluttet med en helmørk 78-runde og raste ned til 46.-plass. Dermed er hans Challenge Tour-sesong over etter at han endte på 82.-plass på pengelisten.

Resultater