Fjeld-Olsen var en av stifterne da golfklubben ble grunnlagt i 1999. Han er banedesigner, har hatt ulike roller i styret og var også klubbens daglige leder i 2000 til 2010. Han var drivkraften rundt utbyggingen av banen, og som daglig leder bidro han med mange timer utover normal arbeidstid. Som pensjonist har han fortsatt å bruke all sin tid på klubben og banen, og han omtaler klubben som «barnet sitt».

Han har bygget nye hull, nye gresstees og samlet inn penger til å gjennomføre arbeidet. Om vinteren rydder han skog, om sommeren bidrar han med klippet. 

– Etter familien er det klubb og bane som kommer først, og etter at han ble pensjonist, har han bidratt med opptil 1400 dugnadstimer hvert år. Med skranten helse fortsetter årets ildsjel å bidra hos klubben og på banen. Vinteren 2017 hadde han et lite drypp og slet med å komme seg rundt, men i høst var han i full gang igjen på banen, sa golfpresident Marit Wiig da hun delte ut prisen.

– Jeg er en landsens gutt fra bygda som liker meg best alene på traktoren min. Jeg har lagt ned mange, mange timer på banen vår, og jeg har nesten bygd hele banen alene, men jeg har også hatt veldig mye god hjelp fra flotte medlemmer. Jeg takker NGF for at de hedrer den frivillige innsatsen i Golf-Norge, sa Fjeld-Olsen da han mottok prisen på 15 000 kroner, som skal brukes til aktivitetsfremmende tiltak i klubben.

Forslagsstilleren fra klubben som nominerte Fjeld-Olsen til årets ildsjel, sier det er umulig å sette ord på hvor viktig innsats han har gjort for klubben.
– Han ER klubbens eksistens til nå. Han er Eiker Golfklubbs eneste æresmedlem, og det skal mye til for at noen andre skal bli det.

Tidligere vinnere av årets ildsjel

2017:  Tore Ragnar Fjeld-Olsen, Eiker GK
2016:  Ragnhild Evjen Angell, Varanger GK
2015:  Bjørn Brovold, Gamle Fredrikstad GK
2014:  Asbjørn Pettersen, Trondheim GK
2013:  Petter Chr. Wilskow, Moss & Rygge GK
2012:  Ove Kristian Skavnes, Molde GK
2011:  Kari Mette Toverud, Ballerud GK
2010:  John Arve Rognmo, North Cape Golf Club
2009:  Svein Klette, Voss GK
2008:  Lisbet Juel, Drammen GK