I Norsk Golf nr. 7 2010 skrev vi om Initial Force AS og Swing Catalyst – et svingstudio med en gravitasjonsplate som registrerer vektoverføring samt kroppens rotasjonskraft gjennom hele svingen. Det hele er utviklet av folk med bakgrunn fra NTNU i Trondheim.

Nå har selskapet slått seg sammen med Full Swing Golf, den verdensledende aktøren i et voksende simulatormarked, opplyser Initial Force AS i en pressemelding. Hovedaksjonær i Full Swing, Erik Lugris, har dette å si om det spennende norskutviklede produktet.

– Jeg kan uten tvil si at golf-industrien har aldri opplevd et produkt som vil ha en mer målbar innvirkning på golftrening.

Daglig leder i Initial Force AS, Kristian Rathe er også svært fornøyd.

– Med denne avtalen får vi tilgang til Full Swing sitt globale distribusjonsnettverk. Effektiv distribusjon er uhyre viktig for å kunne tilfredsstille den etterspørselen vi opplever i dag. Vi har utviklet en unik teknologi som gjør golftrening både mer underholdende og effektiv, noe vi allerede har fått fantastiske tilbakemeldinger på fra ledende golfspillere og- trenere verden over, sier han i pressemeldingen.

Avtalen innebærer og at Full Swing Golf integrerer flere Swing Catalyst-produkter med sine egne golfsimulatorer. For tiden jobbes det med prosjektet «The Ultimate Performance Simulator», der målet er å utvikle en ny type golfsimulator som kombinerer tekniks trening med underholdningen man får fra golfsimulatorer.

– Trenden vi ser i markedet er at mer og mer trening foregår innendørs, og ofte i tett intergrasjon med sosiale medier på nettet. På dette området har vi store ambisjoner med Full Swing Golf, konkluderer Rathe.

Mer om Swing Catalyst og Full Swing Golf.

 

Trener du innendørs denne vinteren? Bruk kommentarfeltet under!