Nylig bekreftet Hovland overfor Norsk Golf at han planlegger å spille europatour-turneringen Abu Dhabi HSBC Championship fra 16. til 19. januar.

Det er en av europatourens lukrative «Rolex events», med ekstra mange verdensrankingspoeng og euroer i premiepotten. Minst like viktig for Hovland er det at turneringen tar ham enda et skritt nærmere å oppfylle kvoten på fire europatour-turneringer som kreves for å kunne spille Ryder Cup til høsten.

Onsdag ble det bekreftet at Hovland nå skal spille to uker på rad i Midtøsten. Han spiller også Omega Dubai Desert Classic fra 23. januar, og dermed vil Hovland bare være én europatour-turnering unna å være såkalt «Ryder Cup eligible».

– De siste årene har jeg nesten bare spilt i Amerika, så jeg gleder meg til å få muligheten til å komme til Dubai. En av de fantastiske tingene etter å ha blitt proff har vært å spille så mange turneringer og baner som jeg så som barn, og Dubai Desert Classic er ikke noe unntak. Det har vært mange ikoniske øyeblikk der, og jeg kan ikke tenke meg et bedre sted å starte 2020, uttaler Hovland i en pressemelding.

«Et av det mest spennende golftalentene i verden, Viktor Hovland, kommer til Emirates GC. Denne rekordbrytende 22-åringen gikk 19 runder på rad på 60-tallet på PGA-touren forrige sesong og er et av de heteste navnene i golf de siste årene», skriver Omega Golf Dubai på sin Twitter-konto.

Etter turneringen i Dubai kaster Hovland seg på flyet og reiser hjem til USA igjen. Ifølge Golf Channel spiller han Waste Management Phoenix Open fra 30. januar. Det blir Hovlands første opptreden på PGA-tourens største publikumsfest.

Selv om det blir Hovlands første PGA Tour-turnering dette kalenderåret, er sesongen allerede godt i gang. Han står med en 10.-plass, en 31.-plass, en 41.-plass og en misset cut i hans fire første turneringer for sesongen og ligger for tiden på 90.-plass på tourens poengliste FedEx Cup. Mange av tourens største stjerner har imidlertid tatt det med ro frem til nå, og det er først i ukene fremover at PGA Tour-sirkuset virkelig ruller i gang igjen for fullt.

Les også: Hovland starter 2020 uten trener