Oslo-jenta avsluttet med en runde på en over par, men beholdt likevel en plass i topp-10 på en dag der scorene ikke var like lave i Charlotte, North-Carolina.

 

Med tre bogeys, to birdies og resten par endte hun tre under par sammenlagt, og en oppløftende sjetteplass – bare tre slag bak vinneren Laura Kueny. Dermed har hun fått bekreftelsen på at hun hører hjemme i toppen når spillet sitter. 

 

– Min beste plassering som proff. Delt 6. plass etter en 73 i dag. Jeg senket ikke nok putter i dag, men er likevel fornøyd med turneringen, skriver hun på sin Facebook-profil.

 

Senere la hun ut et bilde av en kjørerute på vei til Alabama, hvor neste ukes LPGA-turnering spilles. Der får hun sin etterlengtede debut mot verdens beste kvinner i Mobile Bay LPGA Classic som slår i gang førstkommende torsdag.

 

– På vei mot min første LPGA-turnering. Wow!!! skriver hun.

 

NB! Symetra Tour har møtt Engzelius for et «fem kjappe»-intervju. Les saken her

 

 

 


 

Runde 2

 

Marita Engzelius imponerer på Symetra Tour, og spiller rett bak lederballen i lørdagens finalerunde.

 

Med en imponerende 69-runde (-3) fredag klatret Oslo-jenta fra delt 18. til 4. plass i Symetra Classic i Charlotte.

 

Hovedpersonen selv var godt fornøyd etter å ha notert fem birdies og to bogeys, i det som var hennes beste runde på touren så langt i år.

 

– Nok en god dag og 69 slag. Tre slag bak lederen og jeg gleder meg til morgendagen!, skriver Engzelius på sin Facebook-profil.

 

Canadieren Alena Sharp leder på syv under par. Det gir henne en to slag ledelse på amerikanerne Tiffany Joh og Laura Kueny før siste runde.

 

Engzelius ble proff i vinter, etter at hun endte på 24. plass i LPGA-tourens Q-School i desember. Hun har imidlertid vært avhengig av mandagskvalifiseringer for å kvalfisiere seg til LPGA-turneringene, hvor hun fortsatt har til gode å komme seg gjennom det trange nåløyet. Dermed vil mye av sesongen tilbringes på nivået under, Symetra Tour. Her har hun i de to turneringene hun har spilt notert en misset cut og en 45. plass.

 


 

Runde 1

 

Marita Engzelius har heng til toppen etter første runde av ukens Symetra Tour-turnering.

 

 
Oslo-jenta er i gang med sin tredje Symetra Tour-turnering for året, Symetra Classic i Charlotte, North Carolina. Der ser hun nå ut til å klare sin andre cut på rad, og sin andre på tre forsøk. Med en god åpningsrunde på en under par er hun oppe på en delt 18. plass så langt sammen med 15 andre spillere, kun fire slag bak lederen Isabelle Boineau (Frankrike), og ett slag utenfor topp-10.

 

Engzelius, som startet sin runde på banens back nine, kom godt i gang med birdie på det fjerde hullet for dagen, men med tre bogeys fra det 8. til det 13. hullet var hun plutselig to over for dagen da tre hull gjenstod.

 

Les også: Engzelus på 45. plass i Florida

 

Da brettet hun opp ermene, og slo til med tre strake birdies for å kunne signere for en velsmakende 71-runde.

 

– Etter en veldig bra avslutning kunne jeg signere scorekortet for en 71. Det føltes bra! For øyeblikket fire slag bak lederen, ikke umulig å ta igjen, skriver Engzelius på sin Facebook-profil.

 

Det skal spilles tre runder, og turneringen avsluttes lørdag.