Endelig er det i gang igjen!

Som den første av de store idrettene i USA er PGA Tour-sirkuset i gang igjen – for første gang siden The Players Championship ble avblåst etter én runde i midten av mars.

Det er et stjernespekket startfelt i Charles Schwab Challenge på Colonial Country Club i Fort Worth i Texas, og etter første dag er det delt ledelse mellom Justin Rose og Harold Varner III, som leverte hver sin 63-runde (-7) – uten en eneste tilskuer til stede.

For Viktor Hovland sin del ble runden av det forglemmelige slaget. Han åpnet med en runde på par og deler i skrivende stund 77.-plassen, ett slag utenfor cutgrensen.

22-åringen leverte et fargeløst scorekort bestående av én birdie, én bogey og resten par.

Ifølge PGA Tours «strokes gained»-statistikk, som viser hvor mange slag hver spiller tjener eller taper i forhold til resten av feltet i ulike deler av spillet, var Hovland 35. best i feltet fra tee og 43. best inn mot green, men var nede på 121.-plass med putteren i hånda og 114.-plass rundt green.

Torsdag markerte ikke bare den etterlengtede oppstarten for PGA Tour, men også Korn Ferry Tour, nivået under PGA-touren. Kristoffer Ventura har i likhet med sin tidligere Oklahoma State University-lagkamerat Viktor Hovland spillerettigheter på PGA Tour i 2020, men på grunn av hans dårlige start på årets sesong, sliter han med å komme med i nok turneringer.

Derfor har han nå bestemt seg for å spille litt på Korn Ferry Tour – den samme touren hvor han sikret seg PGA Tour-kortet i fjor sommer. Det kan vise seg å ha vært et klokt valg.

Etter første runde av Korn Ferry Challenge på TPC Sawgrass ligger Ventura helt oppe på delt andreplass sammen med syv andre spillere med en runde på fire under par. Med seks birdies, to bogeys og ti par på scorekortet har Ventura to slag opp til lederen Paul Barjon fra Frankrike.

Både Charles Schwab Challenge og Korn Ferry Challenge spilles over fire runder og avsluttes søndag.

Leaderboard Charles Schwab Challenge

Leaderboard Korn Ferry Challenge