Kevin Na bruker lang tid på å trykke på avtrekkeren. Laaang tid. Men han er den første til å innrømme det selv.

 

Lørdag klatret han til toppen av leaderboardet i The PLAYERS Championship på Sawgrass med en bogeyfri runde på fire under par. Det gir ham en ett slags ledelse på Matt Kuchar. Tre slag bak ligger formsterke Rickie Fowler, som tok karrierens første PGA-seier forrige uke, og i går leverte feltets beste score på 66 slag.

 

Na er blitt kjent for sin langtekkelige rutine før han slår ballen. Først rister han litt på hendene, bruker god tid på å ta prøvesvinger, og når han omsider virker klar til å slå rygger han tilbake og begynner hele prosessen på nytt. 

 

– Det er så mye spill at noen ganger må jeg bare stoppe opp. Om jeg forhaster meg tvinger jeg bare køllehodet vekk fra ballen i nedsvingen. Selv om det er stygt og pinefullt å se på, er det virkelig tøft for meg. Tro meg, jeg prøver å gjøre noe med det, sa en åpenhjertig Na etter runden. 

 

Lørdag fikk han en advarsel fra en dommer om sakte spill. Hadde han fått en til ville han pådratt seg ett straffeslag.

 

– Jeg får mye tyn for det. Jeg vet at TV, Twitter og fans er lei av at jeg stopper helt opp, men jeg må bare si at jeg forsøker å skjerpe meg, men det er vanskelig. Bare hold ut, så er det over imorgen.

 

Na sier det er endringer i svingen som har gjort at han føler seg ukomfortabel med ballen. Noen ganger får han så dårlig samvittighet at han beklager seg overfor sine medspillere.

 

– Jeg vet at det er frustrerende. Jeg tror den eneste som virkelig forstår meg er Sergio Garcia, for han har gått gjennom det samme.

 

Na har forøvrig vunnet en gang tidligere på touren, i Justin Timberlake Shriners Hospitals for Children Open i fjor høst. 

 

Etter en lovende andrerunde, ble det ikke noe klatring for Tiger Woods under «moving day» lørdag. Han hadde satt seg som mål å gå fire-fem under par for dagen for å spille seg inn i tetkampen. Med en begivenhetsfattig runde med to birdies, to bogeys og resten par er han istedet 10 slag bak ledelsen før søndagen. Det var vanskelig å svelge, spesielt med tanke på hvordan han slo ballen.

 

– Jeg spilte bra i dag, men fikk ingenting ut av runden. Jeg har sannsynligvis ikke slått ballen mer solid hele året. Selv på de slagene som var skjeve var balltreffet helt perfekt. Jeg klarte bare ikke å score.

 

Tiger var den forrige spilleren på touren som vant to turneringer på rad, tilbake i 2009. Nå kan Rickie Fowler gjenta bragden. Til tross for forrige ukes seier i Wells Fargo Championship, føler den 23 år gamle fargeklatten seg langt fra som noen favoritt søndag.

 

– Det føles som om jeg er i en underdog-positsjon. Jeg er klar for å kjøre på, som jeg sa forrige uke handler det om å gi seg selv så mange sjanser som mulig der ute, og å utnytte de sjansene. I morgen skal jeg bare gå ut, ha det gøy, gjøre mitt beste og se hvor det tar meg.