Tror på Tiger-comeback: – Han kan overraske alle

Tiger Woods vinket farvel i sommer. Nå sier én av hans beste venner på touren at han kan være tilbake allerede i høst.

Publisert

Notah Begay III var lagkamerat med Woods på college. Denne uka gjestet han SiriusXMs tourradio, hvor han avslørte at den tidligere verdensenerens etterlengtede retur kan skje allerede i løpet av få uker.

– Jeg vet at Tiger kommer tilbake så snart han kjenner at han kan utfordre de andre igjen. Han vet hva som kreves etter denne sesongens erfaringer. Og det kan hende at vi ser ham denne høsten allerede. Han kan overraske alle, understreker Begay.

Fortsatt smerter

Og det vil virkelig være en overraskelse. Ikke bare fordi Woods fortsatt er plaget med smerter i beinet. Men også fordi Tiger Woods normalt har andre planer enn konkurransegolf i høstmånedene.

I det som var en svært annerledes høst tilbake i corona-året 2020, deltok Woods i tre turneringer – U.S. Open, The Zozo Championship og The Masters. Zozo Championship hadde han vunnet året i forveien, og de to utsatte majorturneringene var naturlig nok på prioritetslisten til legenden.

Det mest sannsynlige scenarioet er at Woods ikke blir å se på banen før i desember da han er vertskap for sin egen invitasjonsturnering – Hero World Challenge – hvor Viktor Hovland er tittelforsvarer etter fjorårets triumf.

Hovland er da også bekreftet som én av de 17 annonserte spillerne som skal delta i årets turnering. I det samme feltet stiller Scottie Scheffler, Jon Rahm, Justin Thomas, Jordan Spieth, Xander Schauffele, Collin Morikawa, Matt Fitzpatrick, Max Homa og President Cup-yndlingen Tom Kim.

Usikkert for Woods

Som ventet er ingen LIV-spillere invitert til Hero World Challenge. Og det er fortsatt usikkert om Woods selv vil ta én av de tre ledige plassene i turneringen, som totalt teller 20 av verdens beste spillere.

Woods har hatt en lang og tøff vei tilbake etter bilulykken som nær kostet ham livet i 2021. Men flammen brenner fortsatt, skal vi tro hans gode venn.

– Vi har nok knapt sett et større konkurransemenneske i toppidretten noen gang, sier Notah Begay.

– Og han har fortsatt køllehastighet, ballhastighet og evnen til å utføre de slagene han ønsker. Problemet er å gå de 72 hullene som kreves. Men finner han en måte å komme seg rundt på i turneringsmodus, vil han være å regne med.

For det skorter ikke på ferdigheter. Og heller ikke hjerte.

– Alt avhenger av hva beinet hans tåler, poengterer Begay.

Powered by Labrador CMS