«Presidential Medal of Freedom» ble opprettet av John F. Kennedy i 1963, og anerkjenner folk som har gjort gitt et «spesielt verdifullt bidrag til USAs sikkerhet eller nasjonale interesser, verdensfred, kulturelle eller andre viktige offentlige eller private bestrebelser.».

– Denne kvelden er vi i nærvær av en sann legende, en ekstraordinær idrettsutøver som har endret golfsporten, og oppnådd nye nivåer av dominans. Han er også en fantastisk person. Han er en herlig fyr. Tiger Woods er et globalt symbol på amerikansk fortreffelighet, oppofrelse og driv, sa Trump under sin kvarter lange tale under seremonien i rosehagen bak Det hvite hus.

Der snakket han blant annet om Woods sin karrierere, helt fra amatørdagene på 1980- og 1990-tallet til alle hans majortriumfer og til slutt kronen på verket: hans etterlengtede Masters-seier – Tigers første majortriumf på elleve år. 

– Tiger har kjempet seg gjennom forferdelig smerte og kjempet seg helt tilbake til toppen i golf. Det som skjedde på Augusta, var et av de mest utrolige comebackene som har skjedd i golf eller noen annen idrett.

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger hadde med seg familien under mandagens seremoni utenfor Det hvite hus. (Foto: Getty Images)

Da Woods gikk opp på podiet, takket han for en «utrolig opplevelse» idet han kjempet for å holde tilbake tårene mens han takket familien og hans nærmeste støttespillere.

– Jeg har kjempet. Jeg har prøvd å holde meg fast. Jeg har prøvd å komme tilbake og spille denne fantastiske sporten igjen. Jeg har vært så heldig at jeg har hatt muligheten til å gjøre det. Den fantastiske Masters-opplevelsen var definitivt høydepunktet i hva jeg har oppnådd så langt i livet mitt på golfbanen.

Tiger er den 33. idrettsutøveren og fjerde golfspilleren totalt som mottar medaljen, men den første aktive utøveren noensinne som blir hedret med utmerkelsen.

(Artikkelen fortsetter under)

Tiger er den fjerde golfspilleren som mottar presidentens frihetsmedalje. (Foto: PGA Tour/Getty Images)

Arnold Palmer ble 2004 den første golfspilleren som mottok medaljen av George W. Bush), og året etter var det Jack Nicklaus som ble invitert til Det hvite hus. I 2014 delte Barack Obama ut medaljen til Charles Sifford, den første amerikaneren med afrikansk bakgrunn som spilte på PGA-touren. Tiger har tidligere beskrevet Sifford som «bestefaren jeg aldri hadde», og har også oppkalt sønnen sin etter ham.

– Å bli valgt som den neste golferen etter Charlie er virkelig fantastisk, sa Woods under takketalen.

Ifølge amerikanske medier dro Tiger rett tilbake til Long Island i New York etter gallamiddagen, hvor han har lagt til med yachten sin i forbindelse med neste ukes PGA Championship på Bethpage.

Se seremonien under.