Det hender at Yani Tseng står og stirrer på en åpning innimellom trærne. Hun kan se en vei ut av fengsel. Hennes caddie Jason Hamilton ser en wedge tilbake på fairway. Men Tseng sier nei, hun føler at hun kan klare det.

– Det er derfor folk sier at jeg er aggressiv. Jeg er veldig aggressiv, fordi jeg vet hvordan jeg skal klare det.

Grand Slam
22 år gamle Yani Tseng har muligheten til å bli bare den sjuende spilleren i historien og den yngste noensinne til å fullføre en karriere Grand Slam denne uka. Alt som mangler i samlingen hennes av majortriumfer, er US Women’s Open. Og den turneringen begynner torsdag.

Tseng og Hamilton er ikke alltid enige om hvordan hun skal slå seg ut av trøbbel, men det er vanskelig å argumentere mot en kvinne som i en alder av 22 kan fullføre karriere-Grand Slam. Nylig vant hun Wegmans LPGA Championship med en halv million slag, hennes fjerde majorseier, og hun kommer til The Broadmoor med all verdens selvtillit i kroppen.

– Etter at jeg så Rory McIlroy vinne US Open, følte jeg meg mye roligere. Du må bare gå ut der og ha det gøy, nyte presset og kose deg med publikum, sier hun.

Trene oppfinnsomhet
Tsengs evner til å klare vanskelige slag har hun primært én mann å takke for. Da Tseng var ti år gammel, dro hun rett fra skolen i Taiwan til driving rangen, der hun jobbet med en mann som heter Tony Kao. Kao vurderte Tseng ut fra hennes evner til å slå 27 ulike typer slag.

– Det handlet om å trene oppfinnsomhet, forklarer hun. Selv i dag bruker hun en halvtimes tid hver dag på å trene ulike, kreative slag.

– Det føles som om du ikke trener. Du spiller et spill, sier hun.

Tsengs kreativitet og ferdigheter har ført til at hun føler seg trygg på at hun kan få til det meste. Samtidig vet hun når hun skal gå for gull og når hun skal spille på det trygge.

Nye toner
Tsengs mor har vært på fire LPGA-turneringer i år. Hun gikk caddie for sin datter da hun vant i Taiwan sist vinter. Dersom Tseng skulle skrive historie denne uka, vil det være stort for henne å ha sin mor til stede. Hennes far, derimot, har aldri vært på en eneste turnering. Det er kanskje ikke så vanlig, men på den annen side legger det mindre press på Tseng. Mens hennes mor er støttende som mødre alltid er, har hennes far en tendens til å henge seg opp i det som ikke er bra. Men de snakker alltid sammen etter rundene hun spiller. Og etter de tre siste ukene har selv samtalene forandret seg en smule.

– Han sier: «du har blitt bedre. Kroppsspråket ditt ser bra ut.» Jeg er veldig glad for det. Som regel er det «hva skjedde med slaget ditt på det tolvte hullet?»

Selv ikke far kan si noe på at Tseng nå har tatt førsteplassen på verdensrankingen, på samme måte som Annika Sörenstam og Lorena Ochoa har gjort det før henne. Ved å dominere. Det ser ikke ut til at noen kan stoppe Tseng i øyeblikket.

– Etter at jeg ble nummer en, var jeg litt sjokkert. Men jeg begynner å bli vant til det, sier Tseng, som strutter av selvtillit.

Kilde: Golfweek