Viktor Hovland har lagt bak seg noen ukers velfortjent juleferie hjemme i Norge etter å ha slått verdenseliten i Tiger Woods sin invitasjonsturnering på Bahamas og er denne uken tilbake i aksjon i tropiske strøk i Sentry Tournament of Champions på Hawaii sammen med 39 av vinnere på PGA-touren i fjor.

Med seier i sine to siste turneringer lå det til rette for at Hovland skulle revansjere fjorårets skuffende 31.-plass, men heller ikke år har han klart å komme opp i turtall etter juleferien.

Før siste runde deler 24-åringen 32.-plassen på åtte under par, hele 18 slag bak lederne Cameron Smith og Jon Rahm.

Lørdagens runde på par inneholdt fire birdier, to bogeyer og en dobbelbogey og gjorde at han falt ti plasser nedover listen.

Ifølge pgatour.coms «strokes gained»-statistikk var utslagene den eneste delet av spillet han ikke tapte slag til feltet lørdag, og i løpet av de tre dagene har han vært en av feltets dårligste spillere på og rundt greenene.

Selv om Sentry Tournament of Champions er den første PGA Tour-turneringen i kalenderåret, startet sesongen allerede i september. Hovland har vært i forrykende form de siste ukene og ligger oppe på 5.-plass på tourens poengliste FedEx Cup – som for øvrig også er der han endte fjorårets sesong.

Hovland tar fatt på sisterunden klokken 19.10 søndag med sør-koreaneren K. H. Lee.

Sending på Eurosport Norge og GOLF TV varer fra 22.00 til 02.00.

Leaderboard