Turneringen er den eneste ECCO Tour-turneringen på norsk jord, og Miklagards Christian Aronsen mener turneringen ikke er uten betydning.

 

– Det er viktig for norsk golf, så folk kan se hvor gode spillere som er på Nordea Tour og ECCO Tour i Nordic League. Om det er på Mørk eller annen bane har egentlig ingen betydning. Jeg synes Peder (Mørk journ. anm.) gjør en bra jobb for å få turneringen til Norge, forteller Aronsen til eccotour.org.

 

Aronsen hadde en knallstart på sesongen med seier på La Manga i årets første turnering. Siden har resultatene vært så som så, men nordmannen holder likevel en fjerdeplass på poenglisten, Backtee Race to Himmerland.

 

Aronsen sier skadeproblemer har vært årsaken til den dårlige formen de siste ukene.

 

– Jeg har hatt en senebetennelse i skulderen, som gjorde at jeg ikke kunne ta i en golfkølle på mange uker. Jeg er ikke i toppform ennå, men det går riktig vei og nå kan jeg spille igjen.

 

Les også: De norske på tourene

 

Vinnerscoren etter tre runder ble i fjor på utrolige 25 under par, og i løpet av uken ble det gjort hele 898 birdies. Etter å ha testet banen i forkant av turneringen tror Aronsen scorene blir lave i år og. Spesielt etter å ha gjort syv birdies og en eagle på onsdagens pro-am.

 

– Jeg tror scoren blir veldig lav i år også. Om den blir 25 under par som i fjor…vel vet man aldri. Det kan hende det er en som er veldig i form. Men scoren blir lav.

 

I tillegg til Aronsen deltar også spillere som Anders Kristiansen, Øystein Engevik, Are Friestad, Jan Are Larsen og Paul Nilbrink denne uken. Totalt stiller hele 50 nordmenn til start.