Onsdag inviterte Suzann Pettersen til sin årlige julelunch for et samlet norsk sportspressekorps. Mens hun for ett år siden kunne vise til fire seiere, inkludert en majortriumf, har 2014 vært en annen historie.

 

Hun skadet ryggen i vår, og har i løpet av sesongen falt fra andre- til fjerdeplass på verdensrankingen. Selv om hun er inne i sin 391. uke i topp-10 på verdensrankingen, er det hennes seiersløse sesong som har vært årets «snakkis».

 

– Jeg kan ikke si noe annet enn at det har vært et frustrerende år, som ikke har vært opp mot mine forventninger. Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det etter skaden, selv med redusert treningsmengde. Nå er jeg supergiret på å komme tilbake og revansjere 2014, sa Tutta under pressekonferansen.

 

Norsk Golf kunne for to uker siden avsløre at Tutta har begynt å samarbeide med Tiger Woods sin tidligere trener, Butch Harmon. Onsdag kom bekreftelsen fra offisielt hold.

 

Nei til Donald, ja til Tutta

 

Kilder til Norsk Golf: Harmon er Tuttas nye trener 

 

– Jeg ønsket å gå en ny retning, og har alltid vært nysgjerrig på Butch Harmon. Skulle jeg gjøre det måtte jeg gjøre det nå før det er for sent. Det er nå jeg har energi og lyst til det.

 

Tutta begynte samarbeidet med Harmon i starten av november. Tutta dro rett fra turnering i Taiwan til Harmons base i Nevada, og de to tilbragte en hel dag sammen på treningsfeltet.

 

Tutta tok det imidlertid ikke tatt for gitt at Harmon ville takke ja til å jobbe med henne. For et drøyt år siden fikk blant annet tidligere verdensener Luke Donald nei til svar fra Harmon.

 

– Han ønsker ikke å ha for mange spillere i stallen. Han jobber i dag med Phil Mickelson, Rickie Fowler, Dustin Johnson, Jimmy Walker og Brandt Snedeker. Men vi fant tonen raskt, og jeg føler jeg allerede har fått en liten tjuvstart på 2015, smiler Tutta til Norsk Golf.

 

Suzann Pettersen sier kjemien er vel så viktig som trenerens svingfilosofi når man skal jobbe sammen. Tutta søkte råd fra blant annet Greg Norman og Darren Clarke for å høre hva de tenkte om et eventuelt trenerbytte. 

 

– For meg er det viktigste med en trener kunnskap og kjemi. Uten kjemi når man ikke frem med budskapet sitt. Jeg ble kanskje litt for komfortabel i situasjonen med David Leadbetter. Butch står på sitt og går rett på sak. Det er kanskje en sånn person jeg trenger, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Til tross for hans stjernespekkede spillerstall, er Butch Harmon fortsatt for mange best kjent som Tiger Woods sin trener fra 1993 til 2004. Tiger vant hele åtte majors under Harmon. 71-åringen er fast spaltist i verdens største golfmagasin Golf Digest, hvor han også er kåret til USAs beste trener i flere år på rad. Den joviale amerikaneren er ikke bare kjent som en av tourens mest anerkjente trenere, men også en av de best likte.

 

Wedgene viktigst

 

Selv om Tutta nå har en ny trener, planlegger hun ikke å bygge opp svingen helt fra «scratch». Hun sier hun først og fremst vil forbedre slagene sine fra 120 meter og inn. Hun toppet greentreff-statistikken på LPGA-touren i 2014, men synes hun ikke omsetter det i nok birdies.

 

– Statistikken sier jeg treffer green, men ikke noe om hvor nærme jeg slår innspillene. Den største forskjellen på svingen min etter svingendringene blir at jeg ikke slår like bratt ned på ballen. Jeg vil få en mer nøytral og forutsigbar ballbane, spesielt med wedgene. Alle slag fra 120 meter og inn blir veldig viktig om jeg skal løfte meg et nytt nivå neste år.

 

– Nå er jeg bare keen på å komme meg tilbake der jeg hører hjemme, og det er ikke midten av resultatlista. Vi får se hvor lang tid det tar før svingendringene setter seg, men det er veldig oppløftende det vi har gjort så langt. En major er helt klart det store målet for 2015, konkluderer Tutta til Norsk Golf.