Tutta har representert Europa hele ni ganger som spiller og to ganger som visekaptein, og mange av de største høydepunktene i hennes begivenhetsrike karriere har kommet fra den prestisjetunge lagkonkurransen mellom USA og Europa.

Det største høydepunktet av alle kom i 2019 da hun avsluttet sin golfkarriere med å avgjøre Solheim Cup med turneringens aller siste putt – rett etter å ha gjort comeback fra en 18 måneder lang mammaperm.

Nå skal Tutta forsøke å skrive historie på nytt – denne gang som kaptein.

– Jeg er henrykt over å bli utnevnt til Solheim Cup-kaptein. Dette er den største æren i karrieren min, sa Tutta i en pressekonferanse mandag, der hun ble bekreftet som Catriona Matthews arvtager som kaptein.

Den pressekonferansen fant sted på Finca Cortesin i Andalucia, som er arena for neste Solheim Cup fra 21. til 24. september 2023.

– Mine beste minner i golfen er fra Solheim Cup. Man er der ute med sine lagkamerater, sine venner, og alle jobber for det samme målet. Man kjemper for vennene sine, og man deler noen utrolig spesielle øyeblikk.

– Jeg har spilt under mange fantastiske kapteiner siden jeg gjorde min debut for 19 år siden. Alle Solheim Cupene jeg har spilt, har vært spesielle på hver sin måte. Man får vennskap som varer livet ut, og minner man aldri glemmer.

– Alle kapteiner tar med seg noe unikt. Jeg gleder meg veldig til å ta med meg min erfaring  og jobbe hardt de neste 22 månedene for å forsvare Solheim Cup-trofeet på spansk jord, sier Tutta.

Europatour-sjef Alexandra Armas sier hun er begeistret over at Tutta har akseptert jobben.

– Hun har vært hjertet og sjelen for det europeiske laget i nesten 20 år, og med 21 poeng på ni opptredener taler statistikken hennes for seg. Hennes lidenskapelige engasjement for Solheim Cup, hennes kjærlighet til golfsporten og hennes kompetitive gnist kommer til å være en inspirasjon for laget og fans over hele verden, sier Armas.

Etter det Norsk Golf erfarer, er planen til Ladies European Tour at Tutta også skal være kaptein i 2025, men dette er ikke bekreftet.

(Artikkelen fortsetter under)

Suzann Pettersen sitt siste slag som profesjonell golfspiller kom i Solheim Cup i 2019. Birdieputten på hull 18 på Gleneagles sikret Europa seieren. (Foto: Getty Images. Montasje: Anne Hoftun Knudsen)

Tutta har lagt bak seg nesten 20 år som profesjonell golfspiller med totalt 22 seirer på touren – inkludert to majortriumfer. Fra 2007 til 2015 tilbragte hun til sammen 436 uker på rad i topp-10 på verdensrankingen – en av tidenes prestasjoner i norsk idrett – og ved fire ulike anledninger var hun rangert som nummer to på verdensrankingen.

Tutta avslørte i et portrettintervju med Norsk Golf desember 2019 at det lå i kortene at hun kom til å overta stafettpinnen etter Catriona Matthew som Europa-kaptein.

Nå er det bare å begynne å glede seg!