34-åringen har vært plaget av en forkalkning i skulderen i lengre tid, men har holdt smertene i sjakk. Under en turnering på Hawaii i midten av april ble imidlertid smertene for store, og Tutta måtte trekke seg midtveis.

Siden den gang har hun stått over ytterligere to turneringer. Nå er hun endelig tilbake.

– Tre uker med hvile, rehabiliteringstrening og behandling gjør at skulderen er bra nok til å konkurrere. Jeg har spilt seks runder den siste uken, og det føles bra, sier Tutta til Norsk Golf via sin pressekontakt Tom Rosenvinge. 

Kingsmill Championship i Williamsburg i Virginia spilles fra torsdag til søndag. Tutta vant turneringen i 2007, og tapte der i omspill mot Cristie Kerr i 2013. 

Tutta la ut dette bildet på sin Instagram-profil i helgen. (Foto: Instagram/@suzannpettersen)

Comebacket kommer i grevens tid. Etter å ha startet året på fjerdeplass på verdensrankingen, står hun nå i fare for å falle utenfor topp-10 for første gang på vanvittige 415 (!) uker.

Tutta har tilbragt nesten åtte år blant de ti beste i verden, men har nå falt til 9. plass på verdensrankingen. Rankingen baserer seg på de to siste års resultater, og ettersom Tuttas forrykende resultater fra 2013 snart ikke blir gjeldende, er hun nødt til å gjøre det til en vane å hevde seg i toppen igjen for å ikke falle mer.

På de seks LPGA-turneringene hun har spilt i år står hun med to topp 10-plasseringer og to missede cuter, med 7. plassen i Honda LPGA Thailand i februar som beste plassering.

 

Verdensranking kvinner

1. Lydia Ko – 11,48

2. Inbee Park – 10,95

3. Stacy Lewis – 9,77

4. Shanshan Feng – 6,27

5. Hyo-Joo Kim – 6,16

6. Brittany Lincicome – 5,39

7. So Yeon Ryu – 5,18

8. Cristie Kerr – 5,16

9. Suzann Pettersen – 5,01

10. Michelle Wie – 4,94