I fjorårets kåring så Tutta seg kun slått av sjakkspiller Magnus Carlsen. Tutta vant fem turneringer, inkludert karrierens andre major, og var nærmere å bli verdensener enn noen gang.

 

(Se hele kåringen og send inn din stemme her)

 

I år har imidlertid topplasseringene uteblitt. Tutta har levert stabilt spill på LPGA-touren, nærmer seg 400 uker i topp-10 på verdensrankingen – men har falt til fjerdeplass på verdensrankingen.

 

Hun faller også 17 plasser på årets VG-kåring over Norges største idrettsutøvere, og er med det en av utøverne som faller mest.

 

«Selv om hun ikke tok en eneste seier i 2014, markerer Tutta seg fortsatt som en av verdens beste jenter i gigantsporten golf. Er rangert som fire og har store planer for å bli enda bedre i 2015. Sikter på OL i 2016 da golf kommer på programmet. Tre topp 6-plasseringer i majorturneringer i år», skriver VG i sin begrunnelse av 19. plassen.

 

Mens juryen har stemt frem Tutta til 19. plass, rangerer VGs lesere golf-esset som nummer 21. Vi minner om at du fortsatt kan levere inn din stemme.

 

For andre år på rad topper Magnus Carlsen listen – både juryens og lesernes.

 

Ny på listen er Norges nye europatour-spiller, Espen Kofstad. Mens juryen plasserer 27-åringen på 86. plass, mener leserne at han fortjener en 42. plass.

 

«Tilbake på Europa-touren – der han var også i 2013. Dette var fjerde gang han spilte den såkalte Q-School-finalen, men første gang han lykkes. Sterkt etter å ha gått skadet et halvt år», skriver juryen.

Hva synes du om Tutta og Kofstads plasseringer? Diskuter i kommentarfeltet under!

 


Topp 10 juryens stemmer:

1. Magnus Carlsen

2. Kjetil Jansrud

3. Marit Bjørgen

4. Alexander Kristoff

5. Mats Zuccarello

6. Emil Hegle Svendsen

7. Ole Einar Bjørndalen

8. Cecilie Brækhus

9. Petter Solberg

10. Jørgen Graabak

 


Topp-10 lesernes stemmer:

1. Magnus Carlsen

2. Kjetil Jansrud

3. Mats Zuccarello

4. Marit Bjørgen

5. Cecilia Brækhus

6. Fredric Aasbø

7. Ole Einar Bjørndalen

8. Alexander Kristoff

9. Martin Ødegaard

10. Carl Yngvar Christensen