– Har jobbet veldig bra sammen med Butch i Vegas. Forbereder meg til tre uker i Asia, og starter i Thailand. Veldig fornøyd med arbeidet vi har gjort!, skriver Tutta på sin Instagram-profil søndag, der hun holder rundt Harmon etter det vi bare kan tippe har vært en intens treningsøkt.

Tutta spiller ikke ukens LPGA-turnering i Australia, men stiller til start i Honda LPGA Thailand neste uke.

Suzann Pettersen skilte i høst lag med sin trener gjennom seks år, David Leadbetter. Kort tid etter kunne Norsk Golf avsløre at det var Tiger Woods sin tidligere trener, Butch Harmon som var Oslo-golferens nye trener.

Tutta toppet fjorårets greentreff-statistikk på LPGA-touren, men har likevel sett det nødvendig å gjøre tekniske endringer for å finne tilbake til godformen. 2014 var hennes første seiersløse sesong siden 2010.

Alle slag fra 120 meter og inn blir veldig viktig om jeg skal løfte meg et nytt nivå

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen har tidligere uttalt til Norsk Golf at det er snakk om justeringer, og ikke en total overhaling av svingen, når hun nå jobber med Harmon.

– Den største forskjellen på svingen min etter svingendringene blir at jeg ikke slår like bratt ned på ballen. Jeg vil få en mer nøytral og forutsigbar ballbane, spesielt med wedgene. Alle slag fra 120 meter og inn blir veldig viktig om jeg skal løfte meg et nytt nivå, sier Tutta, som har en misset cut og en 27. plass på sine to første turneringer i år.

Harmon er ikke det eneste nye tilskuddet i Tuttas trenerapparat denne vinteren. Nylig begynte hun å jobbe med putteguru og toppidrettssjef i NGF, Jon Karlsen for å bedre statistikken på greenene.

– Hun har respondert bra på treningen, vi har gjort én større endring som går på måten hun sikter på. Jeg regner med 3-4 måneder før Tutta blir vant med endringen, sa Karlsen til Norsk Golf for to uker siden.