Tutta spilte sin første runde noensinne på Lancaster Country Club søndag ettermiddag. Hun liker godt det hun har sett av banen så langt.

– Jeg har aldri spilt banen før. Førsteinntrykket er kjempebra. Det er en klassisk og veldig lang parkbane med mange trær og ekstremt tykk rough. Det er U.S. Open slik det skal være, sier Tutta til Norsk Golf. 

Hun mener driveren blir en av de aller viktigste køllene denne uken.

– Det bør passe meg bra. Det er veldig mange gode birdiemuligheter her ute når man treffer fairway, men når man misser er det bare å chippe seg ut.

Seieren i Canada var en bekreftelse på at vi jobber veldig riktig

Suzann Pettersen

Tutta sier hun har tatt med seg godfølelsen til Pennsylvania. Denne sesongen har hun vist gryende form under sin nye trener Butch Harmon, og for en måned siden kom hennes første triumf på over et halvannet år.

– Butch har forenklet veldig mye i spillet mitt, og seieren i Canada var en bekreftelse på at vi jobber veldig riktig. Det er deilig å føle at jeg allerede har lagt ned de største delene av arbeidet. Det gir meg en ro før U.S. Open. Det er en turnering som mange fort kan bli stresset, forhåpentligvis gir det meg et fortrinn. 

– Har du gjort noen endringer i hvilke elementer du trener mest på denne sesongen?

– Først og fremst har jeg spilt veldig mye golf. Jeg trener som alltid mye full sving, og det er forholdsvis enkelt vedlikeholdt. Jeg trener en god del mer nærspill, wedger og putting.

– Jeg føler jeg spiller mye bedre golf nå enn på starten av sesongen. Jeg er mer offensiv, stoler veldig på det jeg gjør, har mer trygghet og er full av selvtillit!

Tutta spiller med Shanshan Feng og Karrie Webb de to første rundene. Hun slår ut klokken 14.13 norsk tid torsdag, og 19.58 fredag.

Turneringen sendes på Viasat Golf og Viaplay fra 20.00 til 01.00 torsdag og fredag, og fra 20.30 til 00.30 lørdag og søndag.