Tutta kjemper om seieren

Suzann Pettersen deler fjerdeplassen i Avnet LPGA Classic, to slag bak lederne Song-Hee Kim og 16 år gamle Lexi Thompson.

Med en runde på en under par (71) lørdag ligger Suzann Pettersen fortsatt godt an til seier i Alabama denne helgen. Hun vil starte avslutningsrunden i samme posisjon som hun startet lørdagen, delt fjerdeplass, men er nå ytterligere ett slag nærmere teten – fem under par totalt og to bak lederne.

Toppen av leaderboardet okkuperes av henholdsvis nummer 13 og 100 på verdensrankingen, sør-koreanske Song-Hee Kim og Lexi Thompson fra USA. Thompson er forøvrig bare 16 år gammel, og noterte seg i fjor for en meget imponerende tiendeplass i US Women’s Open i sin debutsesong som profesjonell. Song Hee-Kim er heller ikke gamle jenta. Med sine 22 år har heller ikke hun noen seire på LPGA-touren å skilte med ennå.

Dersom Thompson skulle holde løpet ut vil hun bli den yngste vinneren i LPGA-tourens historie, og dermed knuse den gamle rekorden satt av Marlene Hägge som var nesten to år eldre da hun vant Sarasota Open så langt tilbake som i 1952.

Til sammenligning vant Suzann Pettersen sin første LPGA Tour-turnering da hun var 26 år gammel. Som 20-åring vant hun sin første konkurranse på Europatouren. Denne sesongen står hun så langt med to topp-ti plasseringer. Hun har levert flere gode resultater de siste sesongene, men det begynner å bli en stund siden hennes forrige seier. Den kom i september 2009, under CN Canadian Women’s Open.

Runde 2

Med en runde på 68 slag, fire under par klatret Tutta opp til en delt 6. plass i Alabama, sammen med Jenny Suh, Sarah Kemp og regjerende mester Se Ri Pak. Tutta ligger fire under par totalt, og er tre slag bak lederen Sandra Gal fra Tyskland som er rangert som nummer 38 på kvinnenes offisielle verdensranking.

Seks birdies, to bogeys og resten par ble oppskriften på fredagens runde for Tutta som tok henne 16 plasser opp resultatlisten. På sin hjemmeside skriver hun:

– Veldig fornøyd med hvordan jeg spilte. Gjorde mange birdies, som er bra. Nå skal jeg bare fortsette å nyte dette og se frem mot helgen. Go go go!

Runde 1

Omsider er spillerne på LPGA-touren i gang igjen. Mens det bare var to turneringer i februar og tre i mars, er denne ukens Avnet LPGA Classic den eneste turneringen i april. Det er med andre ord ikke mange muligheter til å sikre seg topp-plasseringer.

Akkurat det pleier ikke å være noe problem for Suzann Pettersen. Noen toppstart ble det imidlertid ikke på torsdagens runde. Det ble 18 hull helt på det jevne, etter at hun midtveis – og vel så det – var to under par. På et tidspunkt lå hun på sjuendeplass, men to bogeys på henholdsvis hull sju og ni, gjorde sitt til at hun falt et stykke nedover.

Etter første dag er Norges beste kvinnelige golfspiller på en delt 22. plass.

Det er ikke avskrekkende langt opp til teten, som etter dag én består av Grace Park og Song-Hee Kim, begge på fem under par. Karen Stupples og Stacy Lewis er slaget etter, mens regjerende mester Se Ri Pak, Na Yeon Choi og Angela Oh deler femteplassen. Fire sørkoreanske jenter helt i toppen, altså.

Før turneringen

LPGA-touren har hatt pause siden Kraft Nabisco Championship i starten av måneden. Pettersen endte her på en delt 19. plass, i det som er årets første majorturnering. Nå, nesten en måned senere, er Tutta og resten av eliten av verdens beste kvinnelige golfere i aksjon på LPGA-touren igjen under Avnet LPGA Classic i Alabama.

Turneringen avvikles på RTJ Golf Trail-banen, Magnolia Grove i byen Mobile, og har en samlet premiepott på omlag 6 850 000 kroner. Tutta skal gå i ball sammen med sør-koreanske Ji Young Oh og Christina Kim fra USA de to innledende rundene.

– Det kommer til å bli høylytt!, skriver Pettersen på sin offisielle Twitter-profil.

Med fire turneringer på ryggen i år står Tutta med to topp-ti plasseringer, og har så langt spilt inn drøye 560 000 kroner, noe som gir en 19. plass på pengelisten. Nå gleder hun seg til å konkurrere igjen.

– Gjør meg klar for nok en turnering. Jeg har hatt noen fine uker i Orlando. Jeg har jobbet med spillet mitt, trent og tilbrakt tid med familien, men nå blir det herlig å komme i gang igjen.

Suzann var kun en hårsbredd unna å vinne fjorårets utgave av turneringen. Hun endte på en delt andreplass med Brittany Lincicome, etter å ha tapt omspill mot Se Ri Pak fra Sør-Korea.