Suzann Pettersen startet dagen ett slag bak teten, men endte til slutt ni slag bak Stacy Lewis, som vartet opp med en maktdemonstrasjon av de sjeldne.

 

Lewis rundet av turneringen med en runde på hele syv under par, og sikret med det seier med seks slag på nærmeste utfordrer, Meena Lee fra Sør-Korea. Dermed klatrer hun fra tredje- til andreplass på verdensrankingen, mens Tutta blir liggende på fjerdeplass.

 

2014 har vært et kanonår for LPGA-touren så langt. Touren vokser stadig i popularitet, mye takket være at tourens mest populære profiler har innkassert seiere i år. Til tross for den sør-koreanske invasjonen i kvinnegolfen, var søndagen femte gang en amerikaner vinner på LPGA-touren i år.

 

– Mer enn noe annet føler jeg lettelse akkurat nå. Jeg har kommet så nære mange ganger de siste månedene, sa Lewis etter seieren.

 

På hennes siste 22 turneringer har hun nå vunnet to ganger, seks andreplasser og 19 (!) topp-10-plasseringer.

 

Tutta delte til slutt 6. plassen, etter en avslutning på en over par. Dette var hennes tredje topp 10-plassering for året på LPGA-touren.

 

Neste turnering på programmet er Kingsmill Championship i Virginia fra 15. til 18. mai. Der er Cristie Kerr regjerende mester, etter at hun slo Suzann Pettersen i omspill.

 

 


 

 

 

Runde 3

 

Suzann Pettersen kan ta årets første seier søndag. Hun ligger ett slag bak teten når en runde gjenstår av North Texas LPGA Shootout.

 

Tutta startet tredjerunden tre slag bak teten, men har nå bare ett slag opp til lederne Meena Lee (Sør-Korea) og Stacy Lewis (USA).

 

Lørdagens 68-runde bestod av fire birdies, en bogey og resten par. Så langt kan hun takke sitt lange spill for at hun kjemper om årets første seier. Lørdag traff hun 17 av 18 greener, og på tre runder har hun kun misset fire greener(!).

 

Tutta sier det kreves en lav score søndag om hun skal vinne:

 

– Jeg skal forsøke å gå superlavt. Det er veldig mange som kjemper om seier, og alle kommer til å spille aggresivt. Så for å vinne må du score ganske lavt, sier Tutta, som deler tredjeplassen med Julieta Granda og Dori Carter.

 

Tutta ble nylig dyttet ned fra andre- til fjerdeplass på verdensrankingen. Skulle hun vinne søndag har hun ikke mulighet til å bli verdensener, men vil gjeninnta verdenstoerposisjonen, forutsatt at hun vinner og Stacy Lewis deler andreplassen med flere spillere.

 

 


 

 

Runde 2

 

En andrerunde på par var ikke nok for Suzann Pettersen til å beholde ledelsen etter halvspilt North Texas LPGA Shootout. Hun starter helgen tre slag bak teten.

 

Sør-koreaneren Meena Lee og Caroline Masson fra Tyskland overtok ledelsen fredag. Lee noterte en imponerende andrerunde på syv under par. Tre slag bak teten følger lederen etter første runde, Suzann Pettersen.

 

Tutta gjorde to birdies, to bogeys og 14 par på fredagens runde, og falt med det til delt 6. plass. Til tross for at hun tapte ledelsen, virket hun godt fornøyd etter runden. Først og fremst med hvordan kroppen responderer til konkurransegolf igjen.

 

– Det føles bra, jeg har ingen klager. Jeg fikk bra behandling i går. Spillet mitt kommer seg også, men jeg har litt jobb som gjenstår på greenene. Men jeg vet hva jeg må jobbe på, sier Tutta til lpga.com.

 

Verdenstreer Stacy Lewis har også blandet seg inn i tetstriden. Hun tangerte Meena Lee sin -7-runde, og deler tredjeplassen med Natalie Gulbis. Lewis kan forøvrig bli verdensener med seier denne uken.

 

Nåværende verdensener, Inbee Park deler 20. plassen etter to runder med tre under par sammenlagt.

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen fikk en drømmestart på ukens LPGA-turnering torsdag, der hun gikk rett opp i ledelse. Men hun innrømmer at ryggen fortsatt ikke føles hundre prosent.

Oslo-golferen gjorde comeback etter en måneds skadeavbrekk i med en 28. plass i forrige ukes Swinging Skirts LPGA Classic. Etter turneringen falt hun fra andre-, til fjerdeplass på verdensrankingen, men nå virker hun klar til å legge en trøblete start på sesongen bak seg.

 

I torsdagens åpningsrunde av North Texas LPGA Shootout klinte hun til med en runde på fem under par. Det holder til ensom ledelse, tett etterfulgt av Caroline Masson, formsterke Michelle Wie, Cydney Clanton, Christina Kim og Dori Carter.

 

Tutta spilte feilfri golf, noe fem birdies, ikke en eneste bogey og hele 17 greentreff vitner om.

 

– Kroppen føles bedre. Først og fremst nyter jeg virkelig å være tilbake Jeg spilte bra, og slo ballen fantastisk. Jeg var spent før dagens runde, men det er bare et godt tegn. Det er godt å være tilbake sier Tutta, som har blitt tvunget til å ta det mer med ro etter kinken i ryggen.

 

(Artikkelen fortsetter under intervjuet)

 

 

 

 

– Jeg må roe ned treningen litt. Jeg kan ikke jobbe for hardt tidlig i uken. Så jeg har mye tid til overs nå, sier hun i følge LPGA.com.

 

Hun innrømmer at hun fortsatt er litt stiv i ryggen, og sier hun må være forsiktig med å stå og slå baller på drivingrangen.

 

– Jeg forsøker å gi kroppen en liten pause. Det er ikke så mye mer jeg kan gjøre. Men kroppen føles bra nå. Den gjorde litt vondt tidligere denne uken, så jeg tar det ekstra piano. Jeg har fullført et par TV-serier den siste tiden!, smiler hun, og legger til:

 

– Jeg føler meg ikke 100 prosent, men det nærmer seg. Jeg får akupunktur-behandling hver dag, sier hun.

 

Dette er Tuttas sjette LPGA-turnering for sesongen, og hun jager fortsatt årets første seier. Hennes beste plassering på LPGA-touren i år er fjerdeplassen i HSBC Women’s Champions i mars.