Tekst: Marius Vannum

Suzann Pettersen spilte trolig en av sine beste turneringer søndag ettermiddag, da hun vant med seks slag over nummer to på listen, Azahara Munoz Guijarro fra Spania. Etter å ha satt ny banerekord på lørdag (63 slag), kopierte nesten Tutta den samme scoren søndag med 64 slag. Det betyr at hun gikk de to siste rundene på hele 17 under par!

Birdie-grossist

I løpet av tre runder under Irish Open noterte Suzann seg for bare to bogeyer. Med hele 18 birdier og en eagle, havnet Oslo-jenta hele 18 slag under par. Dette var den femte seieren på Ladies European Tour (LET) for Tutta.

Med 1. plass i Irish Open, ga det klirrende mynt i kassa for den norske jenta. Potten på 60.000 euro, vil gi rundt 466.800 norske kroner.

– 71, 63 og 64 for å avslutte 18 under er ganske bra. Det er har vært en fantastisk uke, og en kort uke. Jeg liker veldig godt hvordan banen er lagt opp. Puttingen var veldig bra, og putteren var brennhet, skriver Tutta på sin hjemmeside.

Åpnet godt

Ettersom Suzann delte ledelsen med nederlandske Claire Schreefel, måtte den norske jenta virkelig spille godt denne søndagen. Tutta sviktet ikke. Allerede på første hullet, sørget Suzann for rundens første birdie på et par-4 hull.

Deretter fulgte hun opp med tre par, før Suzann senket nok en birdie på det 5, 7 og 9. hullet. De siste ni hullene gikk akkurat som den norske jenta hadde håpet på. Hull 11,13, 15 og 16 ga også birdie, hvor de resterende hullene ble par på Killeen Castle.

Marianne Skarpnord endte på en delt 40. plass to slag over par, etter å ha avsluttet med en 73-runde. 

 

Runde 2

Suzann Pettersen leverte en runde av de sjeldne lørdag, og leder nå Ladies Irish Open før siste runde.

Med 63 slag, ni under par satte Oslo-jenta ny banerekord på Killeen Castle, og deler nå ledelsen sammen med nederlandske Claire Schreefel, ti under totalt. At Tutta mestrer banen lover meget godt for det europeiske laget som neste måned skal forsøke å vinne Solheim Cup på nettopp den samme banen.

Dagens runde bestod av fire birdies og en eagle på hennes første ni, samt ytterlige tre birdies på hennes siste ni. Å dele ledelsen er desto sterke med tanke på at hun lå på en 31. plass før dagens runde.

– Jeg har all grunn til å smile i dag etter å ha gått på 63 slag på vår Solheim Cup-bane i september! Det er herlig å være her, skriver hun på sin hjemmeside.

Det er jevnt i toppen, og spanske Azahara Guijarro jager kun ett slag bak tet-duoen. Ytterlige ett slag bak deler tre spillere fjerdeplassen, blant dem svenske Maria Hjorth.

Marianne Skarpnord er i skrivende stund fortsatt ute på banen og spiller. Etter 12 hull er hun en under for runden, og har foreløpig klatret 22 plasser til en 44. plass. Med en over totalt ligger hun for øyeblikket an til å klare cuten med ett slags margin.

Tredje og siste runde spilles søndag.

 

Runde 1

Allerede en uke etter at herrene spilte Irish Open på sin Europa-tour er det kvinnene som nå er i gang med det åpne irske mesterskapet, og etter første runde har Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord plassert seg på henholdsvis 31. og 66. plass på Killeen Castle-banen.

Suzann Pettersen åpnet med en runde på 71 slag, en under par, og deler sin plassering med åtte andre spillere. Starten på runden var ikke den beste med to bogeys på de to første hullene, men med tre birdies på de siste ni reddet hun et respektabel score. Det er tett om plassene i toppen, og hun har kun fem slag opp til Anne-Lise Caudal (Frankrike) og Alison Walshe som leder. Slaget bak følger Maria Hjorth, Azahara Gurajo og Lee-Anne Pace på tredjeplass, fem under.

Suzann Pettersen pleier nesten aldri å starte turneringer noe spesielt sterkt, og tatt det i betraktning må 31. plass sies å være et godt utgangspunkt for klatring lørdag og søndag. Suzann er i Europa denne uka også i forbindelse med Suzann Junior Challenge som spilles på Oslo Golfklubb mandag og tirsdag. Etter å ha fullført alle av årets major-turneringer er det pause på LPGA-touren frem til 19. august, når Safeway Classic slår i gang.

Også Marianne Skarpnord er i aksjon i Irland denne uka, og turneringen markerer første gang de to norske jentene stiller i samme turnering siden fjorårtes utgave av turneringen. For Tutta kan denne turneringen nesten ses på som et innspill – i september spiller hun Solheim Cup her.

– 71 i dag. Banen spiller vanskeligere enn i fjor så det blir en god test i Solheim Cup neste måned, skriver hun på sin hjemmeside.

Marianne Skaprnod har innledet turneringen med en 74 runde (+2), og ligger med det ett slag bak den foreløpige cutgrensen. Sarpingens runde var litt av en berg-og-dalbane-tur, med fire birdies, to bogeys og to leie dobbelbogeys på scorekortet.

Det har nå vært en stund siden Skarpnord var i aksjon på Europa-touren. Sist turnering var Finnair Masters i Helsinki 2. juli. Der endte hun på en 23. plass.

 

Ladies European Tour (livescore i høyre kolonne)