Skulderskaden gjorde at Suzann Pettersen måtte trekke seg midtveis fra forrige ukes turnering, LOTTE Championship på Hawaii. Skulderen, som også var krangelete under deler av fjorårssesongen, er fortsatt såpass vondt at hun må ta seg turneringsfri denne uken.

Tutta stod lenge på startlisten til Swinging Skirts LPGA Classic og fikk også starttid torsdag morgen. Nå er imidlertid navnet fjernet fra listene.

– Etter å ha konsultert med teamet mitt av leger og fysioterapeut har jeg blitt anbefalt å ta en uke til fri. Selv om det gjør meg trist at jeg går glipp av denne uken, må jeg bli frisk for å kunne konkurrere på øverste nivå, bekrefter Tutta på sin Instagram-profil onsdag.

Suzann Pettersen ligger på 31. plass på LPGA Tours pengeliste så langt i år, med 129 000 innspilte dollar. På syv turneringer i år står hun med to topp 10-plasseringer, med 7. plassen i Thailand i februar som beste plassering.

Nylig falt hun til 8. plass på verdensrankingen, og med flere spillere bare noen få desimalpoeng rett bak henne på rankingen, er hun snart avhengig av plasseringer helt i toppen for ikke å falle utenfor topp-10 for første gang på nesten åtte år. Tutta er inne i sin 411. uke blant topp-10 på verdensrankingen. Amerikanerne Michelle Wie og Lexi Thompson utgjør for øyeblikket de to siste plassene blant topp-10 på rankingen.

Neste mulighet for Tutta til å spille kommer i Texas neste uke, under North Texas Shootout. Deretter har LPGA Tour to ukers pause før Kingsmill Championship 14. mai.