Med 118 000 dollar inn på konto etter søndagens dramatiske omspill som resulterte i andreplass i Kingsmill Championship, har Suzann Pettersen nå passert 10 millioner innspilte dollar i sin LPGA-karriere – nesten 60 millioner kroner.

 

Dermed er hun med i en eksklusiv gruppe av bare åtte spillere, skriver aftenposten.no. Og det var bare Lorena Ochoa som trengte færre turneringer på å nå grensen. Tutta trengte 208 starter på å nå grensen, 33 flere turneringer enn Ochoa.

 

Nå skal det riktignok sies at premiepengene på touren er langt høyere enn hva de var på 1990- og tidlig på 2000-tallet. Det sier sitt om Annika Sörenstams ekstreme 22,5 millioner innspilte dollar på toppen av listen. Da er ikke engang det som ofte er spillernes høyeste inntekt medregnet – nemlig sponsorinntektene.

 

Tutta er nå inne i sin 309. uke i topp-10 på kvinnenes verdensranking, og kryper stadig nærmere toppen. 32-åringen er i knallform, og helgens andreplass var hennes fjerde pallplassering på rad. Da Rolex Rankings ble oppdatert mandag hoppet Tutta to plasser oppover rankingen, og er nå nummer tre i verden.

 

Tutta vippet ned Na Yeon Choi og fjorårets soleklare verdensener Yani Tseng, og har nå kun Stacy Lewis og Inbee Park foran seg på listen. Luken opp til toppen er på bare 1,88 poeng.

 

Selv om Sörenstam, Tutta, Ochoa og co. utvilsomt har blitt søkkrike på golfen, er det bare småpenger sammenlignet med hva herrene soper inn av premiepenger. Der topper ikke overraskende Tiger Woods listen med svimlende 105 millioner dollar.