Ting så lyst ut for Suzann Pettersen da to runder gjenstod av U.S. Open. Med solid spill og en het putter lå hun fem under par, ledet hun turneringen med ett slag, og tok sikte på å kjempe om karrierens andre majortittel.

I stedet ble hun hektet av seierskampen lørdag med en 78-runde. Søndag måtte hun over par igjen.

Med en avslutningsrunde på 75 slag falt hun til slutt til en delt niendeplass – fire over par sammenlagt.  Det betyr at hun til sammen var ni over par over helgens runder.

Tutta rundet av turneringen med to bogeys, en dobbelbogey og en birdie. Fra tee til green var dette hennes beste runde denne uken med 11 av 14 mulige fairwaytreff og 15 greentreff, men med hele 35 putter fortsatte hun dessverre fallet på leaderboardet. Da var det nok en mager trøst at 9. plassen hun til slutt endte på er hennes tredje topp-10 for året.

– Jeg kunne så klart bedt om to bedre runder. Gårsdagen var den tøffeste dagen. Det handlet om overlevelse, og å ikke spille seg helt ut av det. Jeg startet dagen litt for langt unna, og slo et forferdelig andreslag på hull 5 i dag som ødela momentumet. Det ble ikke mange birdies i dag heller, sa Tutta i pressekonferansen etter runden.

Nå tar Tutta turen over dammen og hjem til Norge for å trene et par uker før Evian Masters slår i gang i Frankrike 26. juli. Selv om turneringen spilles i Europa er den også en del av LPGA-programmet. Fra og med neste år blir turneringen også en del av kvinnenes majorprogram.

Det var til slutt Na Yeon Choi som gikk til topps i helgens turnering – ikke overraskende med tanke på den formidable ledelsen hun tok med seg til avslutningsrunden.

Choi har lenge vært kjent som den beste kvinnelige golferen uten en major, men endelig løsnet det. En sisterunde på en over par holdt til en fire slags seier på Amy Yang. Dette var for øvrig andre året på rad en sør-koreaner vant turneringen, etter at So Yeon Ryu vant i 2011.

– – – – – – 

 

Runde 3

Suzann Pettersen gikk fra å lede U.S. Open til å ligge ni slag bak teten i lørdagens skuffende tredjerunde i Wisconsin.

Denne sesongen har det ofte vært en runde i løpet av en turnering som har hindret Tutta å hevde seg i seierskampen. Dessverre ble denne uken ikke noe unntak.

Tutta startet lørdagens tredje og nest siste runde i ett slags ledelse, og tok sikte på å feste grepet i toppen før søndagen. I stedet måtte hun omsider gi tapt for den tøffe og vindfulle Blackwolf Run-banen. Da passet det dårlig at Na Yeon Choi gikk på seks under par.

– Det var vanskelig å finne rytmen fra starten av, og det tok en evighet å spille. Mange forsinkelser. Jeg var en over halvveis, før jeg mistet det på back nine. Det føles dårlig å gi bort så mange slag på så få hull.  Men det er en U.S. Open, og forhåpentligvis kan jeg levere en god nok runde i morgen. Dagen i dag var ikke lett, måtte en skuffet Pettersen konstatere i presseboksen etter runden.

Hennes scorekort bestod av fire bogeys, to dobbelbogeys og to birdies, og med 78 slag for dagen falt hun til en delt 7. plass – en over par sammenlagt.

Neon Choi på sin side er nå hele åtte under par. Sør-koreaneren tar med seg en seks slags ledelse på Amy Yang til søndagens avslutningsrunde.

 Dermed er det kort vei opp til en pallplassering for Tutta, men det er nok en mager trøst for en med ambisjoner om å vinne. Det største forspranget Tutta har tatt igjen i en sisterunde er syv slag, da hun gikk til topps i fjorårets Safeway Classic.

Med ni slag bak og med ti spillere enten bedre eller likt som henne, blir det nok dessverre for mye å be om en ny seierssluttspurt.

– – – – – – –

 

Runde 2

Suzann Pettersen leverte en knallrunde i Wisconsin, og leder U.S. Women`s Open etter halvspilt turnering.

Tutta jager fortsatt sesongens første seier, og hva hadde vel ikke passet bedre enn at den kom i årets tredje major? Dersom hun fortsetter det solide spillet hun har vist så langt, kan det fort bli en realitet.

Fredag klinte hun til med en runde på fire under par på den vanskelige Blackwolf Run-banen, med fem birdies og bare en bogey på scorekortet. U.S. Open-baner krever stødig spill fra tee til green, og med 11 av 14 mulige fairwaytreff og 14 greentreff viste Tutta at hun har spillet som kreves.

– Jeg spiller bra, og har en god følelse på greenene. Jeg liker denne banen. Det har vært utrolig varmt, jeg håper den verste varmen nå er over, og at det blir kjøligere over helgen.

– Jeg liker U.S. Open-turneringene. Det er vanligvis årets tøffeste test. Jeg liker hvordan USGA setter opp banene. De gjør det vanskelig, men rettferdig. Derfor er dette med god margin en av mine favoritturneringer. Men i år så er det noen birdier der ute. Jeg burde kanskje ikke si det, for da gjør de vel banen umulig til imorgen. Men banen er spillbar, så jeg prøver bare å holde meg til spilleplanen, sa Tutta til LPGA.com etter runden.

Foreløpig leder hun med ett slag på amerikanerne Michelle Wie og Cristie Kerr. Førstnevnte leverte dagens laveste score med sine seks under par, og klatret stort fra 38. til 2. plass.

Wie har hatt en helmørk start på sesongen, men viste omsider hva som bor i henne. Med seks missede cuter i de ti turneringene hun har spilt, med 33. plass som beste plassering, har denne sesongen vært av det forglemmelige slaget så langt.

Tuttas spillepartner de to første dagene, Yani Tseng ligger syv slag bak på delt 32. plass. Det betyr noen ekstra dollar i Tuttas lommebok.

”Har hatt et par bra dager på banen. Alltid gøy å spille med Yani. Jeg vant veddemålene våre!!!$$$”, fleipet Tutta på sin Twitter-profil da runden var omme.

Skulle hun klare å vinne turneringen, vil dette bli Oslo-jentas andre majortittel i karrieren. I 2007 ble hun tidenes første og hittil eneste norske majorvinner, da hun stakk av med seieren i LPGA-mesterskapet.Til sammen står hun med åtte titler på LPGA-touren. Selv føler hun spillet er på rett vei.

– Jeg har spilt veldig god golf de siste seks ukene. Jeg tapte i den første matchen i Sybase Match Play. Vi hadde en liten prat om spillet mitt, og jeg var ikke helt fornøyd med tilstanden. Vi gjorde et par justeringer, og det har vært veldig bra siden da. Jeg spilte veldig bra i LPGA-mesterskapet, og er skuffet over at jeg ikke vant. Men samtidig er spillet mitt veldig solid – jeg slår ballen bra, og nærspillet mitt sitter. Puttingen har vært veldig bra så langt. 

Vi krysser fingrene for at det fortsetter i to dager til.

– – – – – – – 

 

Runde 1

Suzann Pettersen ligger bare to slag bak teten etter åpningsrunden av U.S. Women`s Open.

– Formen er utrolig bra, jeg føler meg fin. Jeg legger ned utrolig mye arbeid, og følelsen er bra, sa Suzann Pettersen til VG i forkant av ukens U.S Women`s Open-turnering på Blackwolf Run.

Tutta har bitt godt fra seg i årets to første majorturneringer, med 15. plass i Kraft Nabisco Championship i starten av april, etterfulgt av andreplass og årsbeste i LPGA-mesterskapet for tre uker siden.

Nå har hun fått en ny god start i en majorturnering, og igjen var solid spill fra tee mye av nøkkelen.

I intens Wisconsin-varme åpnet Tutta med fire birdies og tre bogeys, og kunne dermed signere for en 71-runde. Hun er en av totalt 14 spillere under par så langt.

Med en under par sammenlagt deler hun 8. plassen med Sandra Gal, Inbee Park, Mika Miyazato, Vicky Hurst, Na Yeon Choi og Meena Lee. Sammen har de bare to slag opp til teten.

Det amerikanske hjemmepublikummet hadde mye å juble for, da de tre amerikanerne Cristie Kerr, Brittany Lincicome og Lizette Salas stod på toppen av leaderboardet da dagen var omme.

Slaget bak følger stjerneskuddet Lexi Thompson på delt fjerdeplass sammen med Ai Miyazato, Beatriz Recari og Jennie Lee.

U.S. Open er den eneste majorturneringen verdensener Yani Tseng har til gode å vinne for å kunne fullføre sin karriere-«grand slam». Etter noen svake resultater de siste ukene, er den unge taiwaneseren ikke like soleklar favoritt som hun pleier å være. Heller ikke denne gang fikk hun starten hun ønsket.

Forrige uke misset hun sin første cut på over ett år, og i LPGA-mesterskapet uken før ble det bare en skuffende 59. plass.

Nå deler hun 38. plassen på to over par, men med en luke på fem slag opp til toppen er hun i aller høyeste grad med og kjemper. Tseng spilte solid store deler av dagen, men en dobbel- og en trippelbogey ødela scoren.

– Jeg spilte mitt beste i dag. Jeg hadde bare to dårlige hull. Jeg hadde en sekser og en syver. Men jeg bet meg fast, og tapte ikke for mange slag. Jeg kjempet helt til siste slutt, og gjorde et par birdies i innspurten. To over er ikke så langt bak, og mye golf gjenstår de neste tre dagene, konstaterte Tseng etter runden.