Etter mye frem og tilbake i media de siste månedene om hvilke planer hun har med tanke på golfkarrieren sin etter å ha blitt mor, bekreftet Suzann Pettersen endelig for to uker siden at hun gjør comeback på LPGA-touren i Dow Great Lakes Bay Invitational 17. juli – 609 dager etter at hun spilte sin foreløpig siste turnering.

Tutta har ligget i hardtrening den siste tiden for å forberede seg , og under et intervju med NRK nylig fortalte hun at hun skal bruke opptreningsperioden på å se om hun fortsatt har «driven» i seg.

Forrige uke var Tutta gjest hos The Golf Channels program «Morning Drive» for å prate om comebackplanene. Der sa hun at hun fortsatt ikke vet helt hva som skjer etter comebackturneringen i Michigan om to måneder.

– Det har vært litt vanskelig for meg å komme tilbake til den normale golfrutinen. Det krever så mye arbeid å komme tilbake, og jeg skal legge all anstrengelse og energi i å bli klar til turneringen, og så får vi se hvordan det går.

– Det er en tid for alt her i livet, og jeg føler at jeg har hatt mye tid for meg selv de siste 20 årene, men nå er det tid for å bruke litt mer tid på «junior». Jeg vil ta det litt som det kommer, se hvordan de to neste månedene utvikler seg, trene og forberede meg. Hvis spillet mitt er magisk, kan det hende jeg forsøker å kvalifisere meg til Solheim Cup. Hvis ikke, er jeg fornøyd med å bare være visekaptein for Beany (Catriona Matthew journ. anm.). Uansett kommer jeg til å være her de neste to månedene, så får vi se hvordan det går, forteller Tutta.

Skulle Tutta trosse oddsen og spille så bra at hun klarer å kvalifisere seg til Solheim Cup, vil det være hele niende gang hun deltar i mesterskapet.