I tøffere forhold på Sentosa Golf Club, avsluttet Suzann Pettersen med sin svakeste runde for uken. Likevel klatret hun en plass opp leaderboardet.

 

Med fem bogeys, tre birdies og resten par ble det til slutt 74 slag på Tutta. Dermed endte hun en over par sammenlagt, 16 slag bak vinneren Stacy Lewis som fortsetter sitt solide spill fra fjoråret. Amerikaneren ble kåret til årets spiller på LPGA-touren i 2012.

 

Neste turnering for Tutta og co. slår i gang 14. mars. Da starter RR Donnelley LPGA Founders Cup i Arizona. Da får forhåpentligvis Marita Engzelius også sin proffdebut. Hun skal spille mandagskvalifsering i forkant av turneringen.

 


 

Runde 3

 

Det ble ikke det store avansementet for Tutta i Singapore, etter en tredjerunde på par.

 

Suzann Pettersen hoppet kun to plasser opp leaderboardet under «moving day» i HSBC Women’s Champions lørdag, etter å ha gått på 72 slag. Tutta spilte stabilt hele dagen, noe en birdie, en bogey og hele 16 par vitner om.

 

Dermed ble hun værene på en under par sammenlagt, og deler 33. plassen sammen med Brittany Lang og Karrie Webb. 13 slag foran har Stacy Lewis fått selskap på toppen av leaderboardet av sør-koreaneren Na Yeon Choi. De har skaffet seg en to slags luke på Paula Creamer før søndagens avslutning.

 

Tutta slår ut kl. 08.25 lokal tid søndag, 01.25 norsk tid.

 

Statistikk runde 3

Fairwaytreff – 9/14

Greentreff – 14/18

Utslagslengde – 255 yards

Putter – 32

 

 


 

Runde 2

 

Suzann Pettersen løftet spillet i fredagens andrerunde av HSBC Women’s Champions.

 

Etter at svak putting sendte Tutta over par og et stykke ned leaderboardet i åpningsrunden i Singapore, bedret hun spillet fredag. Med tre birdies, en bogey og 14 par leverte hun en andrerunde på 70 slag, en bedring på tre slag fra første runde.

 

Dermed ligger hun nå en under par sammenlagt, og klatret samtidig ni plasser opp leaderboardet til en delt 35. plass. Den deler hun med fem andre spillere, ti slag bak fjorårets spiller på LPGA-touren, Stacy Lewis. Seks spillere puster Lewis i nakken to slag bak.

 

Den viktigste forskjellen på dagens og gårsdagens runde var puttingen. Tallene fra tee til green var nesten de samme, med 11 av 14 fairwaytreff og 14 av 18 greentreff, men med 30 putter – fire færre enn torsdag.

 


 

Runde 1

 

Svak putting sendte Suzann Pettersen over par i åpningsrunden av HSBC Women’s Champions torsdag.

 

– Det er alltid moro å komme tilbake til Singapore. Vertskapet er fantastisk. Formen er bra, men det er alltid en del ekstra forberedelser når man skal spille en bane man ikke kjenner, konstaterte Tutta i en pressemelding som ble sendt ut i forkant av dagens åpningsrunde av HSBC Women’s Champions.

 

Etter å ha sesongåpnet med 21. plass i helgen, tok det Tutta et par timer før hun ble varm i trøya på Sentosa Golf Club, hvor hun spiller for første gang.

 

Tutta startet dagen med tre bogeys og en birdie på de første ni, og var med det to over ved runding. På back nine var scorekortet ikke like fargerikt, og med en birdie og resten par kunne hun til slutt signere for en 73-runde, en over par.

 

Det gir henne en 44. plass, åtte slag bak den spanske lederen Azahara Munoz som åpnet med en bunnsolid 65-runde. Munoz leder med to slag på årets spiller på LPGA-touren, Stacy Lewis, samt Pornanong Phatlum, Sun Young Yoo, Lizette Salas og svenske Karin Sjödin.

 

Verdensener Yani Tseng hadde en tung andre halvdel av fjorårets sesong, men viser tegn til å komme inn i rytmen igjen. Etter å ha startet sesongen med en pallplass forrige uke, ligger hun nå på 7. plass tre slag bak Munoz.

 

For Tutta sin del var det puttingen som hindret henne i å ikke være høyere på leaderboardet. Med ti av 14 fairwaytreff og 15 greentreff var det ikke noe å utsette på spillet fra tee til green, men med 34 putter er det vanskelig å hevde seg i toppen. 

 

Marita Engzelius er ikke kvalifisert for spill denne uken. Hennes første mulighet til sin debut på LPGA-touren blir RR DOnnelley LPGA Founders Cup i Phoenix om to uker, hvor hun skal spille mandagskvalifisering.