Onsdag 8. august ble Suzann Pettersen og ektemannen Christian Ringvold foreldre til Herman Alexander. Tutta har ikke spilt noen turneringer i 2018, og da hun først bekreftet at hun var gravid, sa hun at hun håpet på å være klar til aksjon igjen når 2019-sesongen starter.

I et intervju med VG i slutten av september sådde Tutta imidlertid tvil om comebacket sitt, men i et TV-intervju med Senkveld bare et par uker senere så det ut til at det ikke var grunn til bekymring for de som gleder seg til comebacket til Norges golfdronning:

– Jeg har ikke noen tidsfrist, men det hadde vært morsomt å være med fra start fra neste sesong. Jeg har beygnt å trene igjen, og har god tid til å forberede meg. Ettersom Herman ble født tre uker for tidlig, så tenker jeg som det konkurransemennesket jeg er, at jeg er tre uker i pluss, sa Tutta under Senkveld-opptredenen.

Hvis alt går som det skal, så er jeg i konkurransemodus i løpet av februar

Suzann Pettersen

Forrige uke var Tutta på plass i Trondheim for å kaste glans over et arrangement i forbindelse med P3-aksjonen. Der bekreftet hun igjen at hun sikter på å være tilbake til sesongstart 2019, og at det klør i fingrene etter å komme tilbake til sin egen hverdag.

– Hvis alt går som det skal, så er jeg i konkurransemodus i løpet av februar. Da skal jeg være fornøyd, men jeg skal ikke stille til start før jeg føler at jeg er helt klar. jeg har tatt et lite sabattsår under svangerskapet, hvor jeg ikke har spilt i det hele tatt, sier Tutta til Aftenposten.

– Kanskje tar det lengre tid enn ved en vanlig vinterpause og at jeg må gi meg selv litt mer tid til å komme tilbake, fortsetter hun.

LPGA-sesongen startet i år siste uke i januar, mens det ble spilt to turneringer i løpet av februar.

Tutta har tidligere uttalt at hun planlegger å sette punktum for golfkarrieren etter OL i Tokyo i 2020. Da vil hun være 39 år gammel. Det sier hun fortsatt er planen, men hun holder likevel døren på gløtt for at golfkarrieren kan fortsette også etter de olympiske lekene.

– Hvis jeg i mitt eget hode er mett og fornøyd, så er det på tide å gi seg. Men hvis jeg ikke er det, så kan jeg gjerne fortsette. Da må jeg ta noen runder med mann og barn, sier hun ifølge Aftenposten.