Tutta avsluttet turneringen med sin tredje par-runde for uken, og endte med det en under par sammenlagt. Hun avsluttet med tre birdies og like mange bogeys, og endte til slutt hele 14 slag bak vinneren Shanshan Feng fra Kina.

 

Dermed må Tutta smøre seg med tålmodighet når hun skal forsøke å bli verdensener.

 

Tutta har vunnet hele fem ganger i år, og har spilt sitt livs golf. Selv føler hun ikke at det hun har levert har vært spesielt ekstraordinært.

 

– Det har vært veldig mye bra, men det er nesten sånn jeg forventer av meg selv når jeg er frisk og rask. Kanskje ikke noen overleveranse av seiere, men det har vært 12 solide måneder og jeg er ikke misfornøyd altså. Men heller ikke vunnet i Lotto!, sier Tutta i et intervju med TV2

 

Verdensener Inbee Park endte til slutt på femteplass, og vil dermed dra litt i fra Tutta igjen på toppen av verdensrankingen. Med femteplassen sikret hun også seieren på pengelisten med nesten 2,5 millioner innspilte dollar.

 

Plassen bak Park endte Stacy Lewis, som kunne juble for å bli den første amerikaneren siden 1994 som vinner The Vare Trophy – utmerkelsen for laveste snittscore (69,48) gjennom sesongen.

 

Neste LPGA Tour-sesong slår i gang på Bahamas 23. januar.

 


 

Runde 3

 

Suzann Pettersen reddet seg inn etter en tung start, men har langt opp til teten før siste runde i CME Group Titleholders. Dermed blir det ikke norsk verdensener denne uken.

 

Tutta gjorde en god jobb med å komme seg inn på en under par for dagen, i lørdagens tredje og nest siste runde i Florida. 32-åringen fra Oslo var tre over par allerede etter fire hull, men klarte heldigvis å snu den svake starten.

 

Med fire birdies og resten par på de resterende hullene signerte hun til slutt for en 71-runde, hennes første runde under par denne uken.

 

Dermed deler hun 30. plassen (-1) når en runde gjenstår, et godt stykke utenfor både teten og topp-10. Tutta kunne bli verdensener denne uken med seier eller andreplass, men har hele ti slag opp til tet-trioen bestående av Natalie Gulbis, Gerina Piller og Pornanong Phatlum.

 

Sandra Gal ledet etter de to første rundene, men falt til delt 4. plass etter en runde på to over par. Der ligger også Stacy Lewis, som allerede har sikret seg The Vare Trophy – utmerkelsen for spilleren med lavest snittscore gjennom sesongen.

 

Verdensener Inbee Park deler 9. plassen seks slag foran Tutta, sammen med Azahara Munoz, Cristie Kerr g Sun Young Yoo.

 

 


 

 

Runde 2

 

Tutta må nok smøre seg med tålmodighet i påvente av verdenenertittelen, men muligheten er fortsatt der. Hun ligger 11 slag bak teten etter halvspilt turnering.

 

Suzann Pettersen har ikke endt dårligere enn på en delt 7. plass de fem siste månedene. Når to runder gjenstår av CME Group Titleholders, er Tutta nede på delt 33. plass.

 

På samme dag som LPGA-touren annonserte fem nye turneringer for 2014-sesongen, leverte Tutta sin andre strake runde på par (72).

 

Les også: Flere turneringer på Tutta & co.

 

Tutta lå an til å komme inn i klubbhuset, etter å ha gjort tre birdies og to bogeys. Dessverre ble det en bogey også på det siste hullet for dagen.

 

Dermed har hun nå hele 11 slag opp til lederen Sandra Gal, som drar i fra i toppen. Tyskeren leder med tre slag på Sun Young Yoo fra Sør-Korea.

 

Verdensener Inbee Park spiller stabilt, og holdt seg akkurat innenfor topp-10 med sin par-runde. Hun ligger syv bak Gal på delt 9. plass.

 

Selv om avstanden opp til Gal virker lang, er ikke alt håp ute om norsk verdensener etter denne helgen. Tutta kan også bli verdensener med andreplass, samtidig som Inbee Park havner utenfor 7. plassen. Park er for øyeblikket utenfor topp-7, så Tutta må dermed ta igjen åtte slag på Sun Young Yoo.

 

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen er åtte slag bak teten, og fire slag bak verdensener Inbee Park etter første runde av sesongavslutningen i Florida.

 

Suzann Pettersen har muligheten til å gi seg selv den perfekte julegaven denne helgen. Med topp-2-plassering i LPGA-tourens sesongavslutning CME Group Titleholders kan hun bli verdensener.

 

Da må hun imidlertid tråkke på gasspedalen de tre neste rundene.

 

Tutta har siden den missede cuten i U.S. Open i slutten av juni ikke endt dårligere enn 7. plass. Nå deler hun 40. plassen, etter en åpningsrunde på par. I ball med nummer en og tre i verden, Inbee Park og Stacy Lewis, fikk Tutta en verst tenkelig start på runden med dobbelbogey på åpningshullet. Heldigvis jobbet hun seg tilbake, og med tre birdies og en bogey på scorekortet, signerte hun til slutt for 72 slag.

 

Hun har med det allerede åtte slag opp til Sandra Gal på toppen av leaderboardet, og syv slag opp til Rebecca Lee-Bentham på andreplass. Verdensener Inbee Park åpnet solid med fire under par, og deler 7. plassen.

 

I tillegg til verdensener, spilles det om flere gjeve utmerkelser denne uken.

 

Selv om Inbee Park stakk av med «årets spiller»-utmerkelsen forrige uke, er det fortsatt åpent i kampen om pengelisten, og The Vare Trophy for laveste snittscore gjennom sesongen.
 

– Jeg tenker fortsatt på de gjenværende titlene, konstaterte Tutta før turneringen.
 

Park er på sin side allerede godt fornøyd med det hun har prestert denne sesongen. Kanskje ikke så rart med tre majorer på samvittigheten.
 

– Å bli årets spiller var mitt mål i år. Jeg har spilt bedre enn i fjor, og har allerede prestert det jeg ønsket å utføre.
 

Park leder LPGA-tourens pengeliste med 2 393 513 innspilte dollar. Pettersen følger hakk i hæl med 2 284 326 dollar. Det skal spilles om LPGA-tourens største sjekk denne uken. Med 700 000 dollar til vinneren har også Stacy Lewis med sine 1 894 630 innspilte dollar en mulighet til å vinne pengelisten.
 

Med en snittscore på 69,48 leder amerikaneren jakten på The Vare Trophy. Tutta følger med 69,59 slag per runde, mens Park sitt snitt er på 69,9.
 

Park, Pettersen og Lewis har av amerikanske medier allerede fått kallenavnet «The Big Three». Mellom seg har de vunnet over halvparten av årets turneringer på LPGA-touren.

 

 

 


 

 

Før turneringen

 

Suzann Pettersen har muligheten til å gi seg selv den perfekte julegaven denne helgen. Med topp-2-plassering i LPGA-tourens sesongavslutning kan hun bli verdensener.

– Jeg skal bli verdensener, men har stor respekt for oppgaven. Å bli verdens beste tar tid, og det har aldri vært mitt mål å bli dette før jul, hevder Tutta i en pressmelding sendt ut i forkant av årets siste LPGA-turnering, CME Group Titleholders hjemme i Florida.

 

Selv om Tutta ikke har hastverk med å bli verdensener, kan det skje allerede denne helgen. Til tross for at hun endte en plassering bak Inbee Park i forrige ukes turnering i Mexico, dro hun ytterligere innpå den sør-koreanske verdenseneren.

 

Hun ligger nå bare 0,40 poeng bak Park, og vil overta verdensenertronen for første gang dersom hun vinner til helgen. Tutta kan også bli verdensener med andreplass, forutsatt at Park holder seg utenfor topp-10 på leaderboardet.

 

– Jeg vet jeg kommer til å klare det etterhvert, men jeg ønsker ikke å klare det og så forsvinne. Jeg vil bli ener og fortsette å dominere. Så om det skjer nå, i januar eller om to år er jeg bare veldig avslappet fordi jeg vet jeg er god nok til å klare det. Det er definitivt et av mine hovedmål, sa hun under onsdagens pressekonferanse.

 

En som heier på Tutta er tidligere verdensener og en av tidenes kvinnegolfere, Annika Sörenstam.

 

– Hun jobber veldig hardt, og har vært ranket som nummer to ved flere anledninger. Jeg tror tiden nå er inne for at hun skal klatre til topps. (…) Suzann har hatt et utrolig år så langt, og jeg synes det er kjempebra for LPGA. Jeg ønsker henne alt godt, sier svensken i et intervju med VG.