VGs journalister har rangert Suzann Pettersen på 51. plass. Folket har på sin side rangert henne nede på 66. plass. I VGs begrunnelse heter det:

«Har hatt sin dårligste sesong siden gjennombruddet i 2007. Satset hardt på OL, men måtte nøye seg med 10. plass i Rio. Vant ingen turneringer på LPGA-touren og i major-turneringene var 10. plass i ANA Inspiration det beste i 2016.»

Tutta har vært en fast gjenganger nær toppen av VGs kåring de ti siste årene. Fra 2007 til 2013 endte hun blant de ni beste hvert eneste år, med andreplass som beste plassering i 2007 og 2013.

Suzann Pettersen var bare noen desimalpoeng unna å bli verdensener høsten 2013, etter å ha vunnet fem turneringer, inkludert karrierens andre major. Siden den gang har hun fått ny trener, byttet caddie to ganger, kun vunnet en turnering og har falt til 18. plass på verdensrankingen. 

Tutta avsluttet årets seiersløse LPGA-sesong på 22. plass på pengelisten, hennes dårligste plassering siden hun entret LPGA-sirkuset i 2006.

Også Marianne Skarpnord har sneket seg inn på VGs rangering av årets 100 største idrettsutøvere. VG rangerer henne på 91. plass, syv plasser foran folkets stemme.

«Sjokkerte med å lede over alle verdensstjernene i starten på OL-turneringen. Østfoldingen var fortsatt i medaljekampen halvveis, men så sprakk hun og endte til slutt som nummer 25, noe som heller ikke er dårlig.», skriver VG.

Vinneren av kåringen ble Magnus Carlsen, verdens beste sjakkspiller. Dette er femte gang at 26. åringen går til topps. Topp-10 ser slik ut:

1. Magnus Carlsen – sjakk

2. Sarah Louise Rung – Svømming

3. Mats Zuccarello – ishockey

4. Ada Hegerberg – fotball

5. Martin Johnsrud Sundby – langrenn

6. Henrik Kristoffersen – alpint

7. Kjetil Jansrud – alpint

8. Johannes Thingnes Bø – skiskyting

9. Tiril Eckhoff – skiskyting

10. Cecilia Brækhus – boksing

Les hele VG-kåringen her