Det forteller kommunikasjonsansvarlig i NGF, Tom Gundersen til Aftenposten. Oppkjøringen til oppvisningsturneringen starter lørdag 30. august. 

 

– Vi kommer til å ha en 500 kvadratmeter stor golfpaviljong ved Lekter’n. Der skal alle som har lyst få til å prøve seg mellom klokken 16 og 20 hver dag, og de beste kommer til finalen neste fredag. Da kommer også Tutta til å være til stede, sier Gundersen til Aftenposten.

 

Hensikten med tiltaket er å skape oppmerksomhet rundt selve hovedarrangementet som slår i gang på Bogstad lørdag 6. september. Turneringen skjer i år som de to siste årene i samarbeid med Right to Play, og målsetningen er å samle inn totalt en million kroner.

 

Fjorårets Suzann Pro Challenge trakk over 5000 tilskuere, og samlet inn 850 000 kroner.

 

– Vi gleder oss alle til å komme til Oslo neste uke. Vi har i år utvidet arrangementet med en hel uke med golfaktiviteter på Aker Brygge, og satser på å sette ny innsamlingsrekord til Right To Play, sier Tutta i en pressemelding.

 

Årets Suzann Pro Challenge blir et mini-«Solheim Cup» mellom Europa og USA. Det europeiske laget består av Tutta, Caroline Martens, svenske Anna Nordqvist, og tyskeren Sandra Gal som også var med i fjor.

 

På det amerikanske laget kommer Jessica Korda og Paula Creamer tilbake, mens Natalie Gulbis og Lexi Thompson også vil være på plass.

 

Dagen før turneringen på Bogstad vil Tutta og Paula Creamer være på plass på Tyrifjord Golfklubb, under bedriftsturneringen Right to Play Golf 2014, der de vil holde en golfklinikk for deltagerne.