Nyheten ble annonsert under en pressekonferanse på Radisson Plaza Hotel i Oslo torsdag ettermiddag.

 

I samarbeid med Right to Play og BMW inviterer Tutta til folkefest når hun tar med seg ingen ringere enn Annika Sörenstam, Lorena Ochoa og verdensener Yani Tseng til Bogstad på i september.

 

Med ti majortitler er Annika Sörenstam en av tidenes mest meritterte golfspillere, og var Suzann Pettersens store barndomsidol. I 2008 la hun opp, og har siden konsentrert seg om familielivet.  Det samme har Lorena Ochoa, som avsluttet sin golfkarriere for to år siden. I likhet med Sörenstam dominerte også hun i kvinnegolfen, og regjerte på toppen av verdensrankingen de tre siste årene av hennes karriere. 

 

Yani Tseng utfyller den siste brikken av trekløveret med verdensenere Tutta tar med seg til Bogstad. Den 23 år gamle taiwaneseren dominerer like mye i kvinnegolfen nå som Tiger Woods gjorde blant herrene i sine glansdager, og har i sin fortsatt korte karriere som profesjonell rukket å vinne 23 ganger, blant dem fem majors. Nå skal de fire verdensstjernene gå i ball sammen for første gang noensinne – og på norsk jord!

 

– Jeg har forsøkt å «buzze» opp dette på Twitter og Facebook de siste dagene, folk har lurt på om jeg er gravid eller forlovet eller om jeg skal legge opp. Jeg har invitert verdens beste til å komme til Norge. Det har alltid vært en drøm for meg, og da føltes det naturlig å arrangere det hos min hjemmeklubb Bogstad.   

 

– Jeg ønsker å vise Norge noen av de beste spillerne gjennom tidene. Jeg ønsker å vise Norge den gleden vi får ved å spille golf og showe litt. Vi ønsker å skape noe som aldri har skjedd i Norge før.

 

Hun lover at konseptet bare er starten på noe stort.

 

– Dette er bare toppen av isfjellet. Forhåpentligvis er dette starten på en lang tradisjon. Jeg synes golf fortjener mer blest enn det det har i dag. Nordmenn er utrolig interesserte i idrett, og jeg ønsker å bidra til å skape en folkefest på Bogstad, sier det norske golfesset.

 

Tseng, Sörenstam og Ochoa er ikke de eneste internasjonale stjernene som kommer til Bogstad i september. Også Suzanns trener, David Leadbetter skal holde golfskole på lørdagen. På kvelden vil det arrangeres gallamiddag med «stille auksjon», der pengene som samles inn går til fattige barn i Afrika. Søndag blir det shootout mellom Tutta & co., en begivenhet som vil bli overført på TV2.

 

Golfpresident Finn H. Andreassen var også til stede under pressekonferansen. Han har ved flere anledninger etterlyst at golfsporten trenger mer mediadekning her i landet, og et slikt arrangement beskriver han som «midt i smørøyet».

 

– Vi må bare si takk til Suzann, dette er en helt fantastisk gavepakke fra henne. I fotballsammenheng ville dette vært som om Messi, Zlatan, Ronaldo og Rooney kom til Norge på en gang.  Dette vil også bety mye med tanke på internasjonal mediedekning, og også for våre anstrengelser å få Solheim Cup til Norge, sier Andreassen til Norsk Golf.

 

Også daglig leder i Oslo Golfklubb, Niels Vik ser frem til den store begivenheten.

 

– Nå skal vi lage gøy, dette kommer til å bli moro. Dette skal vi lage et stort show av!, sier han.

 

 

 

PARTNERE: Tutta med Kjetil Myhre i BMW og Right to Plays Laila Andersen. (Foto: Kristin Moe Krohn)