12.59 norsk tid torsdag tar Suzann Pettersen fatt på Women’s British Open på St. Andrews, en turnering hun aldri har endt bedre enn 14. plass.

 

Tutta tilbrakte har tilbrakt de siste par ukene hjemme på ferie i Norge. Forrige uke var hun på rundreise i Nord-Norge for å promotere regionen. Det føler hun har vært en langt bedre Open-opplading enn tidligere år.

 

– Det har vært veldig deilig med et par uker hjemme og lade batteriene ordentlig. Vanligvis har vi spilt Evian Masters uken før British Open, men den spilles senere i år siden den har blitt en major.

 

– Evian er så langt unna linksgolf det går an. Omstillingen blir mye mindre denne gang. Å gå fra Evian til Open har ofte vært en ekstrem overgang. Jeg føler forberedelsene har vært mye bedre nå, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Etter mye sol og varme denne uken spilles St. Andrews tørr og hard. Den skal imidlertid mykes opp i åpningsrunden da det er meldt litt nedbør, men resten av uken er det meldt forholdsvis fint.

 

Les også: -Tålmodighet blir ekstremt viktig

 

– Jeg har fått gjort veldig mye bra arbeid på banen så langt og fått spilt banen noen ganger. Innspillsrundene handler om å lære seg de riktige linjene her ute. Hvis du klarer å være feilfri fra tee er banen veldig spillbar. Vinden er det viktigste forsvaret til denne banen, men det er ikke meldt veldig mye vind.

 

– Taktikken min er å legge meg kort av de verste fairwaybunkerne fra tee, og spille til min styrke som er jernslagene. Spillet foregår mye mer langs bakken enn i lufta når vi spiller linksgolf, og det er litt flaks innblandet med tanke på hvordan ballen kan sprette inn og ut av trøbbel. Men det er likt for alle.

 

Selv om US Open for noen uker siden endte med skuffelse og misset cut, tror hun det kan være til det positive.

 

– Det var et slag i trynet, men det tvinger meg bare til å jobbe enda hardere, avslutter Tutta.

 

Les også: Knekker hun Open-koden?

 

Sendetider Viasat Golf

Værmelding St. Andrews

 

Grupperinger torsdag