The Swinging Skirts LPGA Classic bringer golfdamene til San Franciscos Bay Area for første gang siden 2010. Turneringen arrangeres i samarbeid med LPGA Taiwan. Det er første gang LPGA arrangerer en samarbeidsturnering i USA. Det skal spilles på Lake Merced, en av de første klubbene som aksepterte kvinnelige medlemmer.

 

Sesongen så langt har vært en stor opptur for LPGA. Populære spillere er i toppform. Karrie Webb og svenske Anna Nordqvist har begge to seire, men Michelle Wies seier forrige uke var nok det store høydepunktet så langt i sesongen for amerikanske fans. Hun vant Lotte turneringen på en overbevisende måte. Seertallene har aldri vært høyere og damene får skryt for å være åpne og tilgjengelige for fansen.

 

Denne uken er Suzann Pettersen tilbake på banen. Skadeproblemer gjorde at hun måtte trekke seg fra årets første majorturnering.

 

– Smertene har vært borte i to uker, og jeg har fått trent brukbart hjemme. Jeg føler at kroppen tåler spill, men vil være forsiktig og bruke vett, sier Tutta.

 

Det er ikke vanskelig å se at LPGA gleder seg over Tuttas raske retur.

 

 

Det er kanskje mye å kreve etter et skadeavbrekk, men det er lov å håpe at hun tar nye skritt mot førsteplassen på verdensrankingen. I San Francisco får hun sterk konkurranse om tittelen. I feltet finner vi blant andre Stacy Lewis, Michelle Wie, Inbee Park, Azahara Munoz, Na Yeon Choi, Christie Kerr og Karrie Webb. 18 år gamle Charley Hull fra England har fått en sponsorinvitasjon og kan utfordre de etablerte stjernene. Stortalentet har tatt Ladies European Tour med storm, nå ser det ut til at de mister henne til LPGA. Siden hun ikke er kvalifisert for spill på LPGA vil de gi henne invitasjoner til så mange turneringer som mulig.

 

Paula Creamer har vist god form i år, til glede for fans og LPGA. Forrige uke markerte 80 turneringer på rad innenfor cutgrensen. Sist gang hun gikk glipp av helgespill var i Safeway Classic 2010.

 

Viasat Golf sender direkte kl. 00.30 torsdag, fredag og lørdag. Søndag starter sendingen 01.00. Rundene sendes også i opptak tidligere på dagen. Tutta spiller med Karrie Webb og Paula Creamer de to første rundene. Torsdag starter hun klokken 22.11 norsk tid, fredag klokken 17.11.