Takket være 7. plassen i helgens LPGA Keb Hana Bank Championship, hennes første topp-10-plassering siden juli, bytter hun og sør-koreaneren Sei Young Kim plass på verdensrankingen.

Denne uken er Tutta i Tawian for å spille Fubon LPGA Taiwan Championship, fra torsdag til søndag. Det gjenstår kun fem turneringer av årets LPGA-sesong.

Neste år er det duket for golf på OL-programmet for første gang på over 100 år. Mens Tutta allerede kan bestille flybilletten til Rio, er det ennå uvisst hvem hun får selskap av. Marianne Skarpnord ligger foreløpig best an av de andre norske kvinnene på 132. plass på verdensrankingen. Bak henne følger Tonje Daffinrud på 413. plass, Caroline Martens på 472. plass, Caroline Westrup på 512. plass, Rachel Raastad på 518. plass og Marita Engzelius på 606. plass.

På herresiden er det foreløpig uvisst om det i det hele tatt blir noen norske representanter i Brasil. Kristian Krogh Johannessen og Eirik Tage Johansen er for tiden de høyest rangerte herrene våre på henholdsvis 632.- og 636. plass. Man må være rundt topp-300 for å kunne kvalifisere seg.

 – – –

Da Rolex Rankings ble oppdatert forrige uke, var Suzann Pettersens navn plutselig ikke å se blant topp-10 for første gang siden juni 2007!

Ingen annen spiller i verden har vært lenger blant topp-10 siden Rolex Rankings ble introdusert i februar 2006.

Vi skal ikke skru klokken tilbake mer enn snaue to år, da Tutta lå på andreplass på rankingen og kun noen få desimalpoeng unna verdensenertronen. Hun har imidlertid ikke vært seg selv lik de to siste sesongene.

Tutta startet årets sesong på fjerdeplass, men falt til 10. plass første uken i juni. Da svarte hun med å vinne uken etter, og hoppet samtidig opp til 5. plass. Dessverre har hun ikke maktet å følge det opp med noen flere triumfer siden.

LPGA Tours kommunikasjonssjef, Kraig Kann beskrev til Norsk Golf tidligere denne sesongen Tuttas rekord blant topp-10 på verdensrankingen som en av kvinnegolfens mest imponerende statistikker noensinne.

– Det er en helt ekstrem prestasjon. Det er ingen annen måte å beskrive det på. I dagens sportsverden, uavhengig av om det er golf, tennis, fotball eller basket – er ikke den største utfordringen å nå toppen, men å holde seg der. Det har hun klart. Rekorden er et bevis på hennes fantastiske talent. Hun er ikke her for å delta. Hun er her for kun en ting: Å nå toppen, sa Kann til Norsk Golf.