Skadeproblemer har stukket kjepper i hjulene for Tuttas enerjakt denne sesongen. Tutta startet sesongen bare noen få desimalpoeng bak verdensener Inbee Park, og selv om hun har falt to plasser er veien opp til toppen fortsatt kort. Med 8,91 gjennomsnittspoeng har hun 1,21 poeng opp til Inbee Park.

 

Selv om det gjenstår en del jobb for å klatre til topps, er det ingen som kan målet seg med Tuttas stabilitet. Denne uken har hun tilbrakt 360 uker (!) i topp-10 på verdensrankingen.

 

Suzann Pettersen gjorde comeback etter en måneds skadeopphold i forrige ukes Swinging Skirts LPGA Classic. Der gikk 17 år gamle Lydia Ko helt til topps, og overtok andreplassen fra Tutta.

 

Forhåpentligvis har Tutta lagt ryggproblemene bak seg for denne gang, og kan sette inn et nytt støt mot verdensenerplassen. Hittil i år er det nærmeste hun har kommet seier på LPGA-touren fjerdeplassen i HSBC Women’s Champions.

 

Tror du Tutta klarer å slå tilbake og blir verdensener i løpet av sesongen? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

 

Topp 10 på verdensrankingen

 

Inbee Park – 10,12

 

Lydia Ko – 9,42

 

Stacy Lewis – 9,31

 

Suzann Pettersen – 8,91

 

Karrie Webb – 7,24

 

Lexi Thompson – 6,78

 

So Yeon Ryu – 5,73

 

Shanshan Feng – 5,51

 

Paila Creamer – 4,91

 

Cristie Kerr – 4,69