I England: Kaia Means

R&A Working for Golf har som mål å utvikle golf globalt, med satsing på unge golfere. Tutta skal jobbe med prosjektet både som coach på diverse arrangementer og stille opp i markedsføringsmateriale.

Etter utnevnelsen stilte Tutta opp i en uformell konkurranse på The Open arrangert av Golf Foundation. Den veldedige organisasjonen har som mål å gjøre golf tilgjengelig for barn forskjellige bakgrunner. Gjennom prosjektet HSBC Golf Roots prøver de å nå en million potensielle unge golfere på en innovativ og morsom måte.

Konkurransen gikk ut på å slå en myk ball med plastkølle mot en blink for å samle flest mulig poeng i løpet av 30 sekund. Flere kjente navn stilte opp, blant andre Colin Montgomerie, Louis Oosthuizen, Nick Watney og Brian Davis. Tutta hadde en vanskelig start, da hun misset blinken helt med de tre første slagene. Men hun justerte og fikk etterhvert en serie med blinkskudd. Hun endte opp som nummer tre i konkurransen, og slo både Monty, Nick Watney og Oosthuizen. Brian Davis vant.

– Dette er en kjempefin måte å få barn til å bli vant med å slå golfslag, sa Tutta.

– Jeg likte utfordringen på gjøre det på 30 sekunder. Jeg skulle gjerne prøvd en omgang til for å slå toppscoren, sa hun.