Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen vant Mission Hills World Ladies Championsip i Kina etter en fantastisk avslutning med 66 slag på søndag.

 

– Det har vært en strålende uke her i Kina, å toppe det med nok en seier gjør det enda bedre. Det var nok en tøff kamp mot Inbee, skriver Pettersen på sin Twitter-konto.

 

Hun gikk ut i lederball sammen med Inbee Park, som hadde en to slags ledelse før sisterunden. Ledelsen ble raskt hentet inn, men da Park gjorde birdie på det 18. hullet (par 5) satte hun et visst press på Tutta, som måtte ha par på det samme hullet for å unngå omspill. Pettersen lå i greenkanten etter andreslaget og kunne trygge seieren med en chip og to putter, og seieren var i boks.

 

Totalt endte hun 18 under par, ett slag foran Park, som er ranket som nummer 4 i verden. Tutta lå på 8. plass, men etter denne prestasjonen kommer hun etter alle solemerker til å gjøre et byks oppover på den listen.

 

Suzann avsluttet turneringen med et feilfritt scorekort, med 6 birdies og resten par. I løpet av hele turneringen har hun kun hatt tre bogeys, og den forrige var på runde 2. 

 

– Målet var å komme meg til 20 under par. Jeg sa at hvis jeg blir slått på 20 under, så kan jeg leve med det. Jeg vet at Inbee er der og hvis hun bare ser på en putt, så sitter den. Derfor måtte jeg levere mitt beste på greenen, og heldigvis var putteren het i dag, sier Tutta, ifølge Europeantour.com

 

Seieren er Tuttas 6. på Europatouren og det er hennes 16. tittel i et internasjonalt mesterskap.

 

– Jeg visste at jeg måtte levere mitt beste spill dersom jeg skulle vinne denne uken. Denne seieren gir meg en veldig bra start på sesongen.

 

 

Suzann får ikke anledning til å ta en skikkelig feiring. Slik er livet som golfproff.
 
 
– Jeg skulle ønske jeg kunne ha blitt her og feiret på Mission Hills, men dessverre så må jeg begynne å gjøre meg klar for neste uke.  Jeg skal begynne å pakke og tilbringe de neste 20 timene på flyet, så jeg får mer enn nok tid til å tenke på det. Det er slik livsstilen vår er. Du kan ikke ha masse fester og feire seierne, men jeg vet hvor mye hardt arbeid som ligger bak, og for meg er det følelsen av å avgjøre på dett siste hullet som betyr mest, sier hun.
 

 

Den kinesiske hjemmefavoritten Feng Shanshan endte sju slag bak på tredjeplass. Av de fem beste spillerne denne uken, var fire fra Asia. 

 

I lagkonkurransen ble Tutta og makker Marianne Skarpnord nummer to. Tuttas lagvenninne fant aldri formen denne uken, og måtte tåle en 75-runde på søndag. Norge ble bare slått av Sør-Korea, som har vært fullstendig overlegne denne uken. Det norske laget havnet fem slag bak sør-koreanerne(Park In-bee og Kim Ha-neul) og hadde fem slags margin til Thailand.


 

Runde 3

 

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen gjentok gårsdagens 67-runde under World Ladies Championship på Mission Hills i Kina, og er nå på andreplass i den induviduelle konkurransen.  Med fem birdies og resten par på Mission Hills-banen i Hainan, reduserte hun sør-koreanske Inbee Parks ledelse og ligger nå to slag bak med kun én runde igjen.

 

– Jeg spilte god golf i dag, men det var skuffende at jeg ikke avsluttet bedre på det siste hullet. Jeg har stor tro på mitt eget spill, og er glad for at det er en runde igjen å spille, sier Tutta, ifølge Ladieseuropeantour.com.

 

Tidligere denne uken har Pettersen kommentert at greenene var trege. I dag var greenene annerledes, ifølge Tutta.
 
 
– De var ti ganger vanskeligere og hardere i dag. Det virker som de har klippet dem, kanskje brukt mer sand, men jeg vet ikke. Greenene har vært ugjevne i forhold til fart.
 
 
Søndag skal Tutta og Inbee Park gå ut i lederballen sammen. De har spilt sammen alle rundene denne turneringen. 
 
 
– Jeg har spilt et par finalerunder med henne, men jeg tror vi aldri før har spilt sammen fire dager på rad. Begge to spiller god golf. Vi insipirerer hverandre, siden begge setter mange birdies, sier Park.
 
 
Hun har tidligere opplevd nøyaktig denne scenarioet, med to slags ledelse over Pettersen før sisterunden. Da trakk Tutta det lengste strået. 
 
 
– I Taiwan spilte jeg finalerunden sammen med henne, og hadde en ledelse på to slag. Da spilte hun veldig bra og dessverre vant hun og jeg kom på andreplass, så kanskje jeg skal benytte anledningen til å gjøre ting litt annerledes denne gangen, sier en revansjesugen Park. 

 

Tuttas lagvenninne Marianne Skarpnord har åpnet stabilt i Kina, men på lørdag fikk hun det ikke helt til å stemme. Skarpnord startet dagen med bogey på de fire første hullene, og selv om hun klarte å ta noen slag tilbake, måtte hun notere 76 slag i scorekortet til slutt. På en delt 47. plass har hun nå kun 6 spillere bak seg på leaderboardet.

 

Likevel er lagprestasjonen god nok til en andreplass totalt. Norge ligger imidlertid hele ti slag bak de suverene forhåndsfavorittene fra Sør-Korea, og et mirakel skal til dersom de roter vekk seieren.  

 

Spenningen på søndag kommer til å handle om hvem som tar sølvet. Slik det ser ut nå, kommer den kampen til å stå mellom det norske laget og Thailand, som er ett slag bak.

 


 

Runde 2

 

Sør-Korea er fortsatt i ledelse, mens Norge nærmer seg toppen i World Ladies Championship på Mission Hills i Kina. Fredag tok Suzann Pettersen ansvar, og ledet Norge til andreplass takket være en sterk andrerunde på fem under par.

 

Med seks birdies og bare en bogey på scorekortet har hun klatret 15. plasser opp til en delt 4. plass, fire slag bak lederen Inbee Park, som med sin fjerdeplass på verdensrankingen også er feltets høyest rankede spiller. Tutta ligger syv under totalt, og deler fjerdeplassen med italieneren Veronica Sorzi.

 

– Det var en bra runde, og spillet mitt blir stadig bedre. Det var fint å spille med Inbee (Park) og Shanshan (Feng). De gjør masser av birdies, så man forsøker alltid å pushe seg selv. Jeg forsøker å score så lavt jeg bare klarer. Banen tilbyr mange birdiemuligheter, så jeg forsøker å være effektiv. Så lenge spillet mitt beveger seg i riktig retning er jeg fornøyd, sa Tutta til ladieseuropeantour.com.

 

Tuttas lagvenninne Marianne Skarpnord gjør også sin del av jobben i Kina, og har så langt levert to runder på par. Skarpnord fortsetter å spille stabilt, og gjorde to birdies og to bogeys for andre dag på rad. Det gir en delt 34. plass så langt, to plasser over der hun startet dagen.

 

Norge starter tredjerunden seks slag bak Sør-Korea. Tror du på norsk seier?

 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord kom begge greit i World Ladies Championship i Kina torsdag. De ligger fem slag bak lederne fra Sør-Korea.

 

De norske jentene ligger foreløpig på en delt 7. plass på Mission Hills-banen i Hainan. Best i gang av de to var Suzann Pettersen, som også er en av storfavorittene i den individuelle konkurransen denne uken. 

 

Tutta åpnet med en runde på to under par, bestående av fire birdies, to bogeys og resten par. Tre av birdiene til Tutta kom på rad fra det første til det tredje hullet, hennes 10, 11. – og 12. hull for dagen.

 

Det gir en foreløpig delt 15. plass, mens noen spillere fortsatt er ute på banen. Tutta ligger tre slag bak trioen i tet, Sophie Walker (England), Gwladys Nocera (Frankrike) og Linda Wessberg (Sverige).

 

To slag bak Tutta kom også Skarpnord greit i gang med en åpning på par. Det er akkurat innenfor den foreløpige cutgrensen. To birdies og like mange bogeys gir en foreløpig 36. plass.

 

I lagkonkurransen er en av forhåndsfavorittene, Sør-Korea i føringen etter at Inbee Park og Ha-Neul Kim åpnet med henholdsvis 68- og 69 slag. Med en totalscore på 137 slag leder de med to slag på Frankrike og Tyskland, og en luke på fem slag ned til de norske jentene.

 

Leaderboard World Ladies Championship

 

 

Før turneringen

 

Torsdag går startskuddet for World Ladies Championship på Mission Hills. Etter å ha takket nei til å være med i fjor, skal Suzann Pettersen endelig spille med flagget på brystet.

 

 

Sammen skal Tutta og Skarpnord kjempe om seier på Mission Hills i Kina, hvor det i fjor ble norsk 8. plass. Totalt stiller 17 nasjoner til start, men 18 lag totalt ettersom Kina har to lag. Kina er regjerende mester i turneringen, både som lag og med Shanshan Feng individuelt, og arrangørlandet er også å regne som favoritter i årets turnering.

 

– Det er rett og slett skummelt det potensialet de har her. Shanshans suksess i USA og hennes seier i LPGA-mesterskapet var et stort boost for kinesisk golf, og det er gøy å se golf spre seg over hele verden. Som R&A-ambassadør, hvor man prøver å gro golfsporten over hele kloden, er det fint at vi kan reise flere steder for å vise hva vi klarer, sa Tutta om den kinesiske veksten i onsdagens pressekonferanse i forkant av turneringen.

 

Tutta selv trives også godt i Asia. Hennes to seiere i fjor kom i det fjerne østen, og av hennes totalt ti LPGA-titler har fire av dem vært på asiatisk jord. Av de 38 spillerne er Tutta en av storavorittene i den individuelle konkurransen. Med sin 8. plass på verdensrankingen er hun feltets tredje høyest rankede spiller, bak Sør-Koreas Inbee Park (4. plass) og Shanshan Feng (5. plass).

 

I fjor var det Skarpnords Borregaard-klubbvenninne Cecilie Lundgreen som var partner. Tutta deltar for å få nok Ladies European Tour-starter i forkant av Solheim Cup-uttaket. Med henne på startstreken i Kina bør det nå være lov å håpe på norsk medalje. Til sammenligning med Tuttas 8. plass på verdensrankingen, var Lundgreen utenfor Rolex Ranking-systemet på samme tidspunkt i fjor. Kvinnenes verdensranking måler kun de 782 beste kvinnegolferne. Lundgreen er forøvrig nå nummer 645 i verden.

 

Tuttas pressekonferanse kan du lese i sin helhet her

 

Turneringsinfo World Ladies Championship