Av Erik Pettersen:

 

Suzann Pettersen vant LPGA Lotte Championship på Hawaii med par på det første omspillshullet mot Lizette Salas, som slo sitt innspill i vannet.

 

– Få meg i nærheten av Asia og jeg elsker det! En fantastisk uke her på Hawaii og enda en seier i beltet. Veldig glad, skriver en fornøyd Tutta på sin Twitterprofil.

 

De to avsluttet turneringen 19 under par. Ingen har noensinne gått fire runder lavere i denne turneringen.

 

– Jeg er kjempeglad. Jeg hadde ett dårlig utslag men spilte ellers veldig bra. Hele veien prøvde jeg å være aggressiv og prøvde å ikke se på leaderboardet, sier Tutta etter at seieren var i boks.

 

Pettersen ledet turneringen etter fredag og lørdag på Ko Olina-banen. Det var imidlertid ikke en kollaps fra den norske jenta som førte til at hun måtte ut i omspill. 32-åringen avsluttet med en høyst respektabel 67-runde, fem under par. Problemet var bare at Salas satte ny turnerings-rekord på søndag, med en vanvittig 62-runde. I løpet av ni hull(hull 8-16), gikk den amerikanske jenta ni under par.

 

 

– Lizette spilte fantastisk. Det er det du må gjøre for å vinne turneringer i dag. Hun presset meg, og jeg holdt kursen i femte gir, sier Pettersen.

 

Seieren er Tuttas 11. på LPGA-touren, og gir henne 255. 000 dollar, nesten halvannen million kroner i premiepenger.

 

Ariya Jutanugarn, det 17 år gamle stjerneskuddet fra Thailand tok tredjeplassen på 15 under par, to slag foran favoritten Inbee Park. 


 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen fortsetter storspillet under  LPGA LOTTE Championship på Hawaii. Den norske spilleren startet dagen ett slag bak 17-åringen Ariya Jutanugarn fra Thailand, men da hun leverte en skuffende 75-runde, overtok Pettersen initativet i turneringen.

 

– Jeg har slått gode slag og puttet bra hele uken, og har prøvd å ikke tvinge fram noen ting, men heller bare forsøkt å la det komme til meg. Jeg tror at jeg gikk glipp av noen få birdies her og der, men som jeg har sagt, par er en god score på denne banen, sier hun til LPGAs nettsider. 
 
 
Tutta hadde en knallstart på dagen med tre strake bidies på de tre første hullene. Med ytterligere to birdies og bare én bogey, endte hun på 68 slag. Hun er nå hele 14 under par, ett slag foran nærmeste utfordrer, Hee Kyung Seo. 32-åringen har allerede vunnet 10 ganger på LPGA-touren i løpet av karrieren. Hun har hatt en god start på sesongen, med seier på Europatouren i Kina forrige måned. I skrivende stund ligger hun på 6. plass på verdensrankingen. Tutta tror at hun har sine beste år foran seg og at hun kan nå sitt uttalte mål om å bli verdens beste spiller. 
 
 
– Jeg har fått være med på veldig mye, mer enn jeg noen gang kunne drømt om, men jeg tror likevel at jeg har det beste foran meg. Jeg hadde ikke vært her hvis jeg ikke trodde at jeg hadde mer å sikte mot. Forhåpentligvis blir 30-årene bedre enn 20-årene. Da vil jeg være veldig fornøyd. 
 
 
Turneringen spilles ferdig natt til søndag norsk tid. 
 

Les hele pressekonferansen med Tutta her

 

Marita Engzelius forsøkte også å spille seg inn til ukens turnering gjennom mandagskvalet, men må fortsatt smøre seg med tålmodighet på å få sin LPGA Tour-debut etter en 77-runde.

 
 

 

Runde 2

 
I optimale forhold ble det onsdag en åpningsrunde på syv under par for Suzann Pettersen. Det holdt til en delt andreplass før torsdagen.
 
 
 
I langt tøffere forhold var en runde på tre under par nok til å overta ledelsen.

 

Vinden blåste kraftigere på Hawaii torsdag, og Tuttas spill fra tee til green var på langt nær det samme som åpningsrunden. Seks av 14 fairwaytreff og kun 11 greentreff er sjelden kost for Tutta. Heldigvis var nærspillet skarpt, og med 25 putter for andre dag på rad kom hun seg inn tre under par.

 

– Det blåste mye i hele dag. Det var noen hull man kunne dra fordel av vinden, og andre hvor par var en veldig god score. I dag følte jeg at jeg gjorde birdie på de hullene jeg burde gjøre birdie på. Par var en god score i dag. Det var tøft. Det var vanskelig å spille solid golf, og vanskelig å velge kølle, sa Tutta til lpga.com etter runden.

 

I løpet av dagen gjorde hun fire birdies og bare en bogey. Tutta har historisk sett ofte spilt bra på Hawaii.

 

– Jo nærmere Asia jeg kommer, jo bedre føles spillet mitt. Jeg forsøker bare å utnytte at jeg er så nærme Asia, og sakte men sikkert flytte grensen mot fastlandet, spøker Tutta som i fjor vant to turneringer i Asia på høsten. Totalt har fire av hennes ti LPGA-titler vært på asiatisk jord.

 

Tuttas nærmeste utfordrer før den tredje runden er Ai Miyazato slaget bak på ni under par. Tre spillere deler tredjeplassen: Sør-koreanerne Hyo Joo Kim og Hee Kyung Seo, samt spanjolen Beatriz Recari som har norske Andreas Thorp på baggen.

 

Les hele pressekonferansen med Tutta her

 
 

 

Runde 1

Suzann Pettersens aggressive spillestil ble belønnet med ni birdies og delt andreplass etter første runde av LPGA LOTTE Champhionship på Hawaii.

 

Etter den sterke tredjeplassen i årets første majorturnering Kraft Nabisco Championship, hadde Suzann Pettersen og resten av LPGA-touren spillefri forrige uke. Denne uken er de i aksjon igjen, i LPGA Lotte Championship på Hawaii, hvor Tutta i fjor endte på 6. plass.
 
 
Og Tutta kunne ikke bedt om noen bedre start på Hawaii.

 

Med hele ni birdies, samt to bogeys på scorekortet signerte Tutta for en strålende 65-runde, og deler med det andreplassen sammen med sør-koreanske Hee Kyung Seo – ett slag bak den thailandske lederen Ariya Jutanugarn.

 

Tutta måtte i fjor vente helt til høsten med å bokføre sin første seier for sesongen, men har allerede vunnet i Kina i år, og har nå skaffet seg et ypperlig utgangspunkt igjen. Med 10 av 14 fairwaytreff og 14 greentreff var Tutta som vanlig solid fra tee til green. Men det var takket være de 25 puttene at scoren ble så lav som den ble.

 

– Jeg forsøkte å være virkelig aggressiv der ute i dag. Min far var så skuffet etter kraft Nabisco fordi jeg slo så mange putter kort. Han har alltid sagt at man må slå putten forbi hullet for å senke putter. Greenene her er litt tregere, så jeg kunne være litt mer aggressiv. Jeg spilte en god runde, og senket en del putter, sa Tutta i LPGAs presseboks etter runden.

 

Marita Engzelius forsøkte også å spille seg inn til ukens turnering gjennom mandagskvalet, men må fortsatt smøre seg med tålmodighet på å få sin LPGA Tour-debut etter en 77-runde.