84 juniorer deltok da junior-NM gikk av stabelen på Salten golfklubb i Nordland; 64 gutter og 20 jenter.

Etter fire spilte hull, var det nok ikke mange som trodde at det var Aleksander Myklebust Bjørge som skulle stå igjen som vinner, men etter at Ålesund-golferen skiftet gir etter to bogeyer på de fire første hullene, var det bare to av konkurrentene som hang med på Bjørges birdiekjør.

Drama på siste to

Derfra og ut viste til slutt Bjørge seg som best av de beste, med femten birdier, fire bogeyer og resten par. Det betyr en vinnerscore på -9 til slutt, og en avstand ned til andremann på tre slag.

Årets junior-NM ble spilt på Salten golfklubb i Nordland. (Foto: Rolf Karlsen)

Trønderen Åsmund Sandnesmo Norum (Stiklestad GK) tok andreplassen, og med to hull igjen å spille, var Norum faktisk likt med lederen. Men samtidig som Bjørge gjorde birdie på hull 17, og par på hull 18, gjorde Norum bogey på begge.

Philip Linberg Bondestad (Drøbak BK) tok tredjeplassen.

Leaderboard Gutter

Suveren vinner

I jenteklassen var det aldri tvil.

Tuva Marie Isebakke leverte turneringens beste runde allerede på første dag. Med en runde på 68 slag ledet Nøtterøy-golferen med åtte slag på nærmeste spiller allerede etter første dag, og den ledelsen slapp hun aldri.

Vinneren flankert av Henriette Stranda og Ruth Tønnesen. (Foto: Rolf Karlsen)

Tvert imot; med påfølgende runder på 72 og 71 slag, økte Isebakke ledelsen ytterligere, og med en sluttscore på -2 vant hun til slutt med seksten slag.

Henriette Stranda (Oppegård GK) og Ruth Tønnesen (Sola Golfklubb) endte på 2.- og 3.-plass.

Leaderboard Jenter

Neste Srixon Tour spilles på Bjaavann Golfklubb i Kristiansand 28. og 29. august. Årets to siste turneringer spilles på Moss & Rygge GK (11.-12. september), og Vestfold GK (25.-27. september)