Denne helga spiller golfproff Tyler Duncan PGA tour-turneringen AT&T Byron Nelson, i Dallas. På fredagens andre runde var i ferd med å levere en bogeyfri runde – inntil han kom til det 13. hullet, et par 4-hull.

Traff kona

Der traff han kona. Med ballen.

Amerikaneren traff ikke ballen slik han ville, og ballen tok retning til høyre for greenen. Ballen spratt én gang, før den skjøt fart og fôr inn i publikum.

– Det var litt gjørme på ballen, og litt dårlig timing der. Så ballen skar ut mot høyre, sier Duncan til pgatour.com om slaget, på det tidspunktet uvitende om hvem som hadde blitt truffet av ballen.

For der stod, utrolig nok, Duncans kone, Maria, som ble truffet av ballen. Etter å vært innom kona, slo ballen seg til ro drøyt ti meter fra flagget.

Tyler Duncan så ut til å gå mot en bogeyfri runde. Så traff han kona – med ballen. (Foto: Getty Images)

Bogey

Til tross for konas «hjelp» greide ikke Duncan å redde par-en. Bogeyen ble Duncans eneste dagen, og er fire slag bak teten etter halvspilt turnering.

Etter å ha fullført runden ante Duncan ingenting om at han hadde truffet kona.

– Ballen fikk en voldsom sprett, før den traff henne, tipper jeg. Jeg fikk ikke vite det før etter runden. Jeg møtte henne akkurat, og jeg er bare glad for at hun ikke ble skadet.

Ikke første gang

Ifølge pgatour.com er det ikke første gang kona har blitt truffet av en golfball.

– Ikke lenge etter at vi starte å date hverandre, ble hun truffet i hodet av en golfball fra drivingrangen. Hun har fått to golfballer i hodet nå, og kommet unna med det. Jeg tror ikke det er så mange som kan si det.

Men bogeyen slapp verken Duncan eller kona unna…

Koreaneren Sung Kan leder turneringen før tredje runde. 29 år gamle Duncan ligger på delt 2. plass, fire slag bak.

Leaderboard