Det har vært lave scorer så langt under norgesmesterskapet på Tyrifjord GK med banerekorder i fleng. Fredag satte Drøbak-unggutten Viktor Hovland standarden med en ekstremrunde på ti under par. Etter to runder ligger han hele 15 under par, og 26 spillere er under par så langt.

 

I løpet av turneringen har det kommet flere kommentarer i kommentarfeltet på norskgolf.no, der lesere sier banen burde vært tøffere satt opp for et norgesmesterskap.

 

Daglig leder i Tyrifjord GK sier både spillerne og tilskuere setter pris på måten banen er satt opp på. Heller ikke noen av spillerne Norsk Golf har pratet med har hatt noe å utsette på forholdene på Tyrifjord, som har vist seg fra sin beste side denne uken.

 

– Golf skal være underholdning, og som golfklubb er vi i underholdningsbransjen. Vi har ikke interesse av å gro meterhøy rough, eller ha flaggplasseringer helt ute i kanten, sier Crawford til Norsk Golf.

 

En av spillerne som har kjempet om seier denne uken, Kristian Krogh Johannessen rister på hodet over «forståsegpåerne» som mener NM-banen er for lett.

 

– Jeg syns det er gøy, jeg. Jeg vil gjerne høre hvem som mener det er ”alt for lett”. Det er viktig for oss å lære å gå mye under par også. Mange klager for eksempel på Drøbak, men det er fortsatt den beste som vinner der også.

 

Mens flere klubber har rapportert om «for fint» vær denne sommeren der folk har prioritert sjø og strand fremfor golf, jubler Crawford for stor trafikk på banen.

 

– Forholdene er veldig bra her nå, og forrige uke hadde vi tidenes høyeste greenfeeuke på Tyrifjord.

 

Det var Tyrifjord GK i regi av Crawford som lanserte konseptet «Happy golfing», et tiltak som hjelper klubbens medlemmer og gjestespillere til å få større glede av golfspillingen. 

 

I samarbeid med Callaway arrangherer klubben gjennom hele helgen putte- og chippekonkurranser på treningsgreenen foran klubbhuset. Søndag ettermiddag blir det shotgun-turnering med en gang NM er ferdigspilt.

 

– Uten underholdning hadde golf vært grått. Vi forsøker å legge inn fargene.

 

Tyrifjord har flere «risk-reward»-hull, der spillerne kan nå green på par-4-hullene på ett slag, og par-5-hullene enkelt på to slag. Fredag så fortalte vi om Mathias Lynne Schjølberg gjøre hole-in-one på et av par-4-hullene for første gang i Tyrifjords historie. Crawford sier de korte par-4-hullene er god underholdning.

 

– Det er på disse hullene man ser veldig forskjell på de beste spillerne og de som ligger et nivå under. Et eksempel er hull 18 (par 4-journ. anm.), der mange går for green på utslaget. De slår en drive som de sikter litt for mye til høyre ettersom det er den «trygge» siden. Men da trenger de også en «Sergio Garcia»-pitch fra roughen for å gjøre birdie.

 

– Snittet på de som legger seg på høyresiden ligger rundt 4,2, mens de som legger seg tryggere i fairway kort venstre har snitt på 3,5 slag. Det er nesten ett slag per runde, og det blir fire slag på turneringen som kan være forskjell på pallplass og seier.

 

– Banen vil fortsatt identifisere de beste spillerne, og det ser vi på navnene som nå er på toppen av leaderboardet.