Nordiren, som ledet Masters med fire slag før den siste runden søndag, kollapset fullstendig og endte til slutt på en delt 15. plass. De siste 18 hullene brukte han 80 slag på. Like etter turneringen satte han seg på et fly sammen med mannen som vant Masters, Charl Schwartzel, på vei til Malaysia for denne ukens Malaysian Open. Men da de kom fram, oppdaget McIlroy at køllene hans ikke hadde gjort det.

– Det skjer ikke så ofte, men det er en av disse tingene du ikke kan gjøre noe med, sa McIlroy til Reuters da han kom fram. Og McIlroy insisterer på at han er klar for å komme seg opp på hesten igjen etter Masters-kollapsen.

– Jeg føler at jeg spiller bra i øyeblikket. De tre første dagene på Augusta viste det. Forhåpentligvis kan jeg klare det fire dager denne uken. Jeg tror ikke jeg trenger å forandre på noe, bare være litt roligere og mer tålmodig på søndag, og forhåpentligvis vil det være nok.

Verdensnieren hadde nok tid på flyet til å tenke over hva han kunne ha gjort annerledes på Masters’ siste dag.

– Det eneste slaget jeg skulle ha gjort om igjen, er utslaget på hull 10.

McIlroys drive traff et tre og endte opp foran et hus langt utenfor fairway. Han endte opp med en trippelbogey.

– Jeg mistet litt grepet om meg selv etter det, sa han. Men han er klar over at dette er noe som kan skje med golfspillere av og til.

– Det kan skje veldig lett. Jeg vet hvordan jeg skal håndtere det i fremtiden hvis det skjer igjen, mener han. Og han er genuint glad for at Schwartzel endte opp med å vinne turneringen.

– Jeg har kjent Charl lenge, og jeg er glad for ham. Han spilte fantastisk på søndag.

McIlroy fikk i det minste en opptur da han landet i Malaysia. Der fikk han vite at Manchester United hadde slått Chelsea i Champions League, og at avansementet til semifinalen var sikret. McIlroy er, som observante lesere vil forstå, fan av Sir Alex Fergusons menn.

Kilde: golf365.com