Velaa Private Island er privateiet øy – en av 1192 øyer som utgjør Maldivene – der det tsjekkiske ekteparet Jiri og Radka Smejic har bygget opp en hyper eksklusiv rekreasjonsresort med golfakademi. Og det er ingen ringere enn to ganger Major vinner, José María Olazábal, som har designet det nye golftreningssenteret, Velaa Golf Academy by Olazábal, omkranset av 48 villaer, hver med sitt eget svømmebasseng. (Saken fortsetter under bildet)

 

 

GOLFLEGENDE: Olazábal åpner sitt eget Golf Academy med en super drive på Velaa Private Island (Foto: Tom Tavee)

 

Olazábal avla den private øya et besøk nylig og kunne konstatere at dette var det mest luksuriøse anlegget han hadde vært på.
– Jeg har hatt gleden av å vært involvert i mange storslagne prosjekter, men det å ha fått ta del i Jiri og Radkas prosjekt  her på Velaa Privat Island har vært det mest inspirerende noen sinne, sier den meritterte golferen i en pressemelding i forbindelse med sitt besøk på øya.

 

Nærspillstrening

Golfbanen er designet spesielt med tanke på nærspill, og med seks hull og ni utslagssteder er det blitt en utfordrende nihulls par 3 bane i særdeles idylliske omgivelser.

– Ambisjonen vår har vært å integrere øyas sjarm og karakter inn i golfbanen, samtidig som gjestene skal kunne få muligheter til å trene på alle typer golfslag, jern, wedger og nærspill slik at  de får enda større glede av golfspillet sitt, sier José María Olazábal.
Det er tilknyttet et topp moderne swingstudio med det som fines av state-of-the art duppeditter som kan hjelpe golfere på alle nivåer å bedre sine ferdigheter.

 

– José Marías distinkte stil og lidenskap for golfen var hovedgrunnen til at vi valgte nettopp ham som vår designer, sier Hans Cauchi, General Manager & Executive Director. – Olazábal er kjent for sitt bra balltreff og særegne touch rundt greenene, og dette ønsker vi å gjenspeile i vårt nye golfakademi, fortsetter han.

 

FINPUSS AV NÆRSPILL: Golfbanen er designet med flere par-3 layouts for piching fra 65 til 180 yards over bunkere og en liten innsjø til seks greener. (Foto: Tom Tavee)

Sjampis og Michelinstjerner

Radka og Jiri Smejc samarbeider med utsøkte  partnere i sitt nye drømmeresort, Velaa Private Island.  Det er Troon Golf som skjøtter golfakademiet Det er selvfølgelig en spaavdeling, My Blend by Clarins, og en restaurantvirksomhet bestående av tre restauranter, to barer og en vinkjeller, orkestrert av Michelin stjernekokken Chef Adeline Grattard.

 

En egen yoga-pavillion meg yogamaster står til gjestenes disposisjon, tennis, squash og fitnessenter  likeså. Dykking, delfinsvømming og andre deiligheter er innen rekkevidde for alle som finner veien til dedtte paradiset.

 

Og prisen? Tja, dette kan umulig være billig. På nettsidene har man behendig unlatt å nevne slike trivialiteter. Men vår hjemmelsmann i Storbritannina svarer følgende på en epost når vi spør: The rooms are not cheap that’s for sure!!!

 

Men det er alltid lov å drømme . . .