Faas Lite har fokus på ultralav vekt, zero drop og komfort. To versjoner kommer for salg – Faas Lite og Faas Lite Mesh. Førstnevnte er mest aktuell her i Norge da den er vanntett. Mesh er laget i netting for å ha ekstremt lav vekt. Den passer åpenbart best for tørre forhold og kan være fin for golfreiser til varmere strøk. 

 

Zero drop betyr at hælen er like høy som forfoten. På vanlige sko er hælen litt høyere. Dette prinsippet har Puma hentet fra barfotsko. Dere husker kanskje vår test av Vivobarefoot Hybrid, en ekte barfotsko. Puma har valgt en annen linje ved å gå for en mye tykkere såle. Hensikten er å gi følelsen og stabiliteten av zero drop sammen med komforten og dempingen i en myk såle. 

 

Den ultralave vekten oppnår de ved å bruke 25% lettere blanding av skumgummi i sålen og mikrofiber i overdelen.

 

Faas Lite for menn kommer i hvit/orange, hvit/sort/blå og sort/grå. Faas Lite Mesh er tilgjengelig i blå/lime, orange/hvit og hvit/sort. For damene er fargene hvit/sølv/rosa og sort/hvit/rosa i Faas Lite mens Mesh kommer i sort/rosa og hvit/blå.

 

Det kommer også en spesialversjon inspirert av Rickie Fowlers ‘golfkunst’ laget ved å slå maling mot et lerret. Faas Lite Splatter kommer i splatterdesign med orange stripe.

 

Veiledende pris for Faas Lite er 1000,- og Faas Lite Mesh 800,-.