Onsdag 13. september klarte 11 år gamle Fridtjof Farhang det som mange golfere går et helt liv uten å oppleve. På hull 2 på Hagas gule sløye gjorde Fridtjof hole-in-one fra juniortee på et par 4-hull!

– Han slo ut med driver på det 140 meter lange hullet og opplevde altså å få HIO i en alder av 11 år. Så vidt vi kan se, er dette rekord i klubbens historie. Fridtjof har fått en påskjønnelse av klubben og vil få plakett med navnet sitt på HIO-tavlen i klubbhuset, skriver Haga Golfklubb på sine nettsider.

Cirka 50 mil unna og tolv dager senere var det åtte år gamle Noah Leirstein sin tur til å se ballen forsvinne ned i koppen på ett slag. På Sotra Golfklubbs sin pitch & putt-bane gjorde Noah hole-in-one på hull 2 med syverjernet fra 70 meter.

Noah er til tross for sitt unge alder allerede med i sitt fjerde år som golfspiller i Fana Golfklubbs juniorgruppe. 

– Med barn og idrett handler det alltid om gode opplevelser og mestring, og derfor er det viktig at barna møter golfbaner som er tilpasset deres ferdighetsnivå. Derfor er pitch & putt et fantastisk tiltak, også for alle andre nybegynnere som ikke lenger trenger VTG for å kunne prøve golf, sier  Noahs far, Stian Leirstein, i en e-post til Norsk Golf. 

Vi gratulerer Noah og Fridtjof med prestasjonene!